ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2010 14:22:00

Zvyšování poplatků nic neřeší

Zvyšování poplatků nic neřeší

ČSSD ostře nesouhlasí se zvyšováním poplatku za pobyt v nemocnici na rovnou stokorunu.

ČSSD ostře nesouhlasí se zvyšováním poplatku za pobyt v nemocnici na rovnou stokorunu. Spolu s dalším zvyšováním zdravotnických poplatků to bude znamenat další zatížení občanů České republiky, zejména pak seniorů a chronicky nemocných jedinců.

Poplatek za pobyt v nemocnici ve výší 60 korun na den byl jediným z poplatků, o kterém jsme byli ochotni s koalicí debatovat, a to už v době, kdy resort vedl exministr Tomáš Julínek. Koaliční strany však názory opozice ignorují a spoléhají pouze na svou většinu 118 hlasů v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR. Byly to přitom Věci veřejné, které před volbami lákaly voliče na prohlášení, že poplatky ve zdravotnictví zruší. Jakmile se však staly vládní stranou, popírají svůj volební program i v mnoha dalších bodech. Toto jednání považuji za vrchol arogance, populismu a evidentní obelhávání voličů.

Pan ministr Heger by měl naopak vysvětlit, zda je zvýšení poplatku za pobyt v nemocnici vůbec nutné a zda toto navýšení bude finanční situaci resortu a nemocnic řešit. Vládní koalice však zvolila postup, že bude škrtat a peníze hledat v kapsách občanů. Zvýšení poplatku za pobyt v nemocnici o 40 korun na rovnou stokorunu považuji v době

snižování platů a zvyšováním životních nákladů, jako je zdražení energií či cen základních potravin a léků z důvodu nesystémového zvýšení DPH za nesmysl, který bude mít za následek pouze prohloubení finančních problémů českých občanů.

Pokud Petr Nečas argumentoval zvýšení důchodů o bezmála 400 korun za jakousi kompenzaci zvýšení nákladů našim seniorům, dovolím si říci, že je to částka, kterou nechají senioři v nemocnicích za necelé čtyři dny, a to nepočítám již zmíněné zvýšení cen potravin, léků, nájemného a energií. Vskutku štědré, pane premiére...

David Rath, stínový ministr zdravotnictví
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama