MUDr. Jan Hýsek

EET je zjevně zbytečný zákon. Proč ho MFČR tak moc chce?
  • DOMA
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2010 18:43:01

Kučera: DOMA je hlavně pocit

Kučera: DOMA je hlavně pocit

Leoš Kučera, ředitel artkina CENTRÁL a lídr kandidátky koalice DOMA V HRADCI.

Výraz DOMA je jedním ze slov, které má asi nejvíce možných interpretací. I přes několik zaběhnutých pojmů, co by mělo to obligátní DOMA poskytovat, jsou naše představy o něm veskrze individuální. Může, ale i nemusí, to být náš byt, byt našich rodičů, místo, kde jsme vyrostli, kam jezdili na prázdniny...

DOMA se ale můžeme cítit v podstatě kdekoliv. DOMA je hlavně pocit. Ten můžeme mít na nábřeží, v parku či při pohledu na město. Já to mám tak už několik let. Denně mohu z oken a terasy bytu, kde bydlíme, vidět střechy domů v centru a za nimi typické hradecké dominanty: Bílou věž, věže katedrály a komíny bývalého pivovaru. Vydržím se na ně dívat hodně dlouho, naplňují mě klidem. To je moje DOMA.

Ačkoliv mě hlavně práce v minulosti zavedla na čas i jinam, nějak se mi ten Hradec Králové do mysli pořád vracel. Když jsme pak před sedmi lety otevírali znovu artkino CENTRÁL, byl jsem pyšný na to, že je právě v Hradci. Že se já, kino i město jako takové můžeme sebou navzájem pochlubit. A pak mi došlo, že mi na tom pocitu DOMA v Hradci záleží tolik, že bych byl nerad, aby se rozpustil. Aby nezmizel ten báječný dojem z prolnutí místa a času kvůli některým skutečnostem, které nejen mě, ale i ostatním lidem ve městě znepříjemňují život.

„Už se nechci a nemůžu jen dívat!“ Nejsem sám, a tak vznikla koalice lidí DOMA V HRADCI, kteří se ve městě, v němž žijí, cítí stejně. Chceme se na tom, kam se naše hradecké DOMA bude ubírat, jak se bude město vyvíjet, podílet.

Na našich plakátech i v dalších materiálech se setkáte s motivem bábovky. Hledali jsme symbol, který by to DOMA vystihoval. Těžko můžeme porcovat například hradeckého lva, popíjet votrocky pivo a trochu na kordy jsme i s místními lihovinami. Bábovka je asi nejtypičtější, ryze český symbol nedělní pohody či dobré návštěvy. U známých na návštěvě nebo na dovolené slýcháte také větu, ať se tam cítíte jako DOMA, udělejte si pohodlí jako DOMA. Je to opravdu hlavně o pocitech.

Všechny smysly a pocity prověří právě i bábovka. Voní při přípravě i hotová na stole, zajímavé je slyšet, jak se peče nebo když se vyklepává či krájí, krásně vypadá, na povrchu je drsná, propečená, uvnitř jemná, a pak se nám rozplyne v ústech. Pochoutka pro všechny smysly.

Na lepší, odpovědnější a přátelštější správu města nám umění upéct bábovku nestačí. Sladit individuální představy každého z nás do nějakého harmonického celku není a nebude snadné. Máme ale víc než jen dobrý recept na bábovku. Lidé z kandidátky DOMA V HRADCI mají zkušenosti téměř ze všech oborů, které město potřebuje. Starají se o památky, řídí právní kanceláře, léčí lidi, vychovávají mladou generaci, zabývají se vědou, pomáhají starým lidem či lidem v nouzi, pěstují zeleninu, věnují se kultuře a volnému času, řídí kavárny, obchody nebo větší či menší firmy. Dělají a budou i nadále dělat vše pro to, abychom se nebáli pro život v našem městě používat všechny smysly. Aby fungovalo pro všechny, jež o to stojí, to úžasné spojení DOMA V HRADCI. V tom se na Vás všechny obracíme o důvěru a podporu v blížících se komunálních volbách.

Leoš Kučera, ředitel artkina CENTRÁL 
a lídr kandidátky koalice DOMA V HRADCI

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama