MUDr. Jan Hýsek

EET je zjevně zbytečný zákon. Proč ho MFČR tak moc chce?
  • DOMA
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2012 3:53:10

Volič jako gambler

Volič jako gambler

Co mne velmi oslovilo

Čas od času mě někdo příjemně překvapí neotřelým pohledem na dobře známá fakta. Naposledy to byl diskutér s přezdívkou "Hadí oči", který reagoval na článek Mistři v hazardu na serveru Deník.cz. Jeho příspěvek přetiskujeme níže.

Jindřich Svoboda


Celá naše politika je jeden velký hazard

Politika nebo automaty, to je úplně jedno. Do jednoho vhazujete volební lístky a do druhého mince. U obojího je výsledek tentýž, což v praxi znamená, že nikdy nemůžete vyhrát. A přesto jsme u obojího jako gambleři. Prostě nás to nutká vstoupit do kýžené místnosti a začít vhazovat. Někdo bez rozmyslu jen na základě momentálního neodolatelného nutkání, někdo ví, že nikdy nevyhraje a přesto jde a vhazuje. Jiný se kvůli tomu pohádá s celou rodinou, protože mu doma marně vysvětlují, že gamblerství je nemoc, nebo členové rodiny jsou přesvědčeni, že oni mají lepší automat, který na rozdíl od ostatních automatů „určitě dává“.
Čas od času i zavilý gambler nějakou dobu odolává nutkání vstoupit a vhazovat, ale nakonec podlehne, protože ten nový automat, který má název VV (Více Výher) je přece takový nablýskaný, pěkně bliká a cinká, to by v tom byl sám čert, aby se z něho něco nevysypalo. Musí být lepší!! Protože ty staré, dinosauří automaty jsou baky baky. A najednou je ráno, jako vždycky vás bolí hlava, popelník plný a kapsa prázdná, v hubě pachuť zvětralého piva a třikrát na radiátoru přesušené kávy.
Doma zhnuseně přemýšlíte, jak jste mohli být takoví idioti a zase skočit na lep a jak tak koukáte chvilkami z okna a chvilkami na televizi – co to??!! Přivezli nový automat, odkudsi z Holešova, tam je prý nějaká nová dílna na automaty nebo co. Majitel té dílny sice má jakési podivné řeči, kterým vlastně ani nerozumíte, ale přesto vám to nedá. Přehodíte přes sebe bundu, letmo zkontrolujete, jestli máte v kapse občanku a klíče . . . .


Zdroj: denik.cz, akciecz.cz

Foto: lidovky.cz



Více zde: http://www.akciecz.cz/news/volic-jako-gambler/
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama