MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2016 20:01:16

Význam preferenčních hlasů ve volbách

Význam preferenčních hlasů ve volbách

Interpelace na ministra Dientsbiera s cílem posílení významu preferenčních hlasů ve volbách

Vážený pane ministře,

soudím, že jako šéf Legislativní rady vlády i ministr mj. pro „rovné příležitosti“ jste tím pravým adresátem pro mou interpelaci, s  jejímž námětem, přiznávám, jinde příliš pochopení nenacházím.

V naprosté stručnosti: zvláště při posledních volbách do ZHMP i MČ jsem byl nemile překvapen zjištěním, že nesporná pozitivní občanská aktivita voličů, kdy nezaškrtávají toliko strany a hnutí jako celek, ale přidělují preferenční hlasy jednotlivým kandidátům, při  konečném součtu přichází prakticky vniveč. Šance na změnu pořadí je totiž takřka minimální.

Jistě právě Vám nemusím dále více vysvětlovat. Nemohu se prostě ubránit přesvědčení, že právě preferenční hlasy by měly být tím jediným a rozhodujícím prvkem při stanovení konečného pořadí a tím zisku mandátů. Dle mého pohledu na všech stupních voleb, ale v politice komunální prakticky bezvýhradně. Pak lze mj. hovořit o rovných příležitostech i pro kandidáty, kteří se zrovna netěší velké přízni svých stranických sekretariátů. Což paradoxně nemusí zrovna znamenat jejich horší kvality, že?

Vážený pane ministře, připravujete v uvedeném duchu nějaké legislativní změny?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama