MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2017 21:08:00

Zákon ještě neplatí, lidé by dál měli zůstat obezřetní

Zákon ještě neplatí, lidé by dál měli zůstat obezřetní

Vláda Bohuslava Sobotky schválila návrh věcného záměru nového zákona o ochraně spotřebitele. Ten vypracovala na pokyn premiéra ministerstva průmyslu a obchodu a spravedlnosti.

 Cílem komplexního řešení oblasti ochrany spotřebitele je odstranit současnou legislativní dvojkolejnost v této oblasti (spotřebitelská legislativa je součástí občanského zákoníku, zákona o ochraně spotřebitele a několika dalších zákonů), sjednotit terminologii a posílit vymahatelnost práva.

Samotný zákon by měl být představen nové vládě v plném znění do 30. června 2019. O jeho dalším osudu proto rozhodnou také říjnové volby do poslanecké sněmovny.

„Jsem rád, že oba ministři úkol splnili a předložili kabinetu návrh věcného záměru zcela nového zákona o ochraně spotřebitele, který se stane základním kamenem ochrany práv spotřebitelů v ČR. Podobné spotřebitelské kodexy zavedly v poslední době i další evropské státy," konstatoval premiér Bohuslav Sobotka.

„Přípravu návrhu zákona tzv. spotřebitelského kodexu, jehož věcný záměr dnes schválila vláda, vítám. Sama jsem zpracování komplexní a přehledné normy na ochranu spotřebitele, která by navíc uvedla do souladu evropskou směrnici o právech spotřebitelů s českým právním řádem, podporovala. Nicméně než bude skutečně platit, uplyne ještě několik let. Proto upozorňuji na zavádějící mediální zkratku, zákon ještě neplatí a lidé by proto i nadále měli zůstat obezřetní, pokud například s prodejci komunikují po telefonu," okomentovala dnešní schválení návrhu Olga Sehnalová, poslankyně Evropského parlamentu za ČSSD a členka Výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitele EP.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama