MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2010 10:26:00

Polská elektrárna Turów zatím pro ČR riziko neznamená

Polská elektrárna Turów zatím pro ČR riziko neznamená

Předseda Senátu PČR jednal s ministryní životního prostředí Rut Bízkovou.

Předseda Senátu PČR Přemysl Sobotka se od ledna 2010, kdy se sešel se starosty frýdlantského výběžku, intezivně zajímá o problematiku „Revitalizace výrobní síly PGE elektrárny Turów", která je umístna v příhraniční oblasti.

Ohledně této problematiky se pan předseda nejdříve sešel s ministrem životného prostředí ČR Martinem Bursíkem a nyní s paní ministryní Rut Bízkovou se záměrem zjištění stanoviska  a možného postupu ČR v této problematice. Paní ministryně pana předsedu informavala, že Česká republika opakovaně polské straně deklarovala svůj zájem o přeshraniční posuzování, z možného významného negativního vlivu záměru na Frýdlantsku a celé ČR. Dokumentace vlivů záměru na životní prostředí je v současné době připravována a bude zpracována i na základě vyjádření českých dotčených správních úřadů a dotčených samosprávných celků, které byly polské straně již předány. Paní ministryně také sdělila, že má v dohledné  době proběhnout jednání s ministrem životního prostředí Polské republiky a zároveň přislíbila, že panu předsedovi sdělí výsledek schůzky. O celé situaci předseda Senátu PČR informoval starosty Frýdlantského výběžku.

Předseda Senátu PČR Přemysl Sobotka od počátku své angažovanosti v této problematice důrazně deklaruje, že nebojuje proti elekrárně Turów, ale proti možnému zhoršení životního prostředí celého Frýdlantska.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama