MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.09.2013 22:44:38 - Přidal

Je možné ještě dnes oslavovat udavače gestapa?

Konkrétně se jedná o pplk. Miloslava Krause, nar. 1902 v Lounech. V seznamu obětí totality (viz web "Totalita.cz") je uváděn jako hrdinná oběť totality, ačkoliv gestapu udal několik desítek lidí (mezi nimi i oba moje rodiče). Po válce předstíral duševní onemocnění, takže na vykonání rozsudku smrti došlo až v r. 1952. Nesmyslně byl zařazen mezi oběti totality, a ačkoliv jsem jednoho z autorů toho seznamu už asi před dvěma měsíci informoval, jak je tomu ve skutečnosti (viz kniha historika pana Pejčocha "Vojáci na popravišti"), dosud tam je a nikdo z oslovených novinářů a politiků nechce (nebo se bojí?) se s tím zabývat. Z té nespravedlnosti a lhostejnosti novinářů i politiků, na něž jsem se obrátil, mi je velice hořko. Je vůbec možné zde dosáhnout pravdy a spravedlnosti, aby to jméno ze seznamu zmizelo? O nic jiného mi nejde, ale míním o to usilovat dál, i kdybych byl za to pronásledován!
Stanislav Přidal, pridals@seznam.cz

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.10.2013 10:16:13 - MUDr. Přemysl Sobotka
 Souhlasím s vámi, bohužel nastala doba, kdy se bývalí komunisté chodí klanět k pomníkům obětí komunismu. krátká historická paměť nás bohužel odsuzuje k tomu, opět prožívat věci, které jsme měli jen za historické. Ale pokud bude víc lidí jako vy, a já se k nim rovněž počítám, třeba se otáčející kolo dějin podaří ještě zvrátit tak, abychom mohli na svou přítomnost,neřku-li budoucnost, hledět beze studu a s přímým pohledem do očí těch, kteří jsou obětí komunistů.