MUDr. Svatopluk Němeček, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2016 12:30:00

Zajišťování letecké záchranné služby je nedílnou součástí neodkladné péče

Zajišťování letecké záchranné služby je nedílnou součástí neodkladné péče

Vláda na svém květnovém zasedání schválila maximální nepřekročitelnou cenu veřejné zakázky „Provozování vrtulníků pro leteckou záchrannou službu“.

Ta činí podle znaleckého posudku vypracovaného v dubnu 2016 Českým vysokým učením technickým 1 354 254 449 Kč bez DPH, 1 638 647 883 Kč včetně DPH.

„Zajišťování letecké záchranné služby je nedílnou součástí neodkladné lékařské péče v případě ohrožení života a zdraví. I proto jsem rád, že vláda schválila maximální cenu, která bude hned zapracována do zadávací dokumentace tak, aby mohl být dodržen předpokládaný termín vyhlášení veřejné zakázky v květnu 2016,“ vysvětluje ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček.

Posudek vychází z předpokládaných nákladů na poskytnutí služby, určuje maximální výši těchto nákladů (mzdové, odpisy, opravy, spotřeba materiálu, palivo apod.) a bude sloužit pro porovnání nabídek dodavatelů při hodnocení nabídkové ceny. Vzhledem k ukončení platnosti smlouvy ke dni 31. 12. 2016 je třeba vypsat veřejnou zakázku pro zajištění poskytování letecké záchranné služby pro 6 z celkového počtu 10 základen. Jedná se o základny Ústí nad Labem, Liberec, Hradec Králové, Ostrava, Olomouc, Jihlava, v rozsahu současného držení pohotovosti (Ostrava 24 hodinová pohotovost, ostatní denní pohotovost).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama