MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2016 12:47:14

Musíme motivovat soukromý sektor ke spolupráci s veřejným výzkumem

Musíme motivovat soukromý sektor ke spolupráci s veřejným výzkumem

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek v pátek 4. listopadu zahájil v prostorách Národní technické knihovny dvanáctý ročník Pražské bezpečnostní konference.

Která si za hlavní téma vytkla vědu, výzkum, inovace a vzdělávání jako klíč k prosperitě a bezpečnosti Evropské unie, Česka a Slovenska.

„Veřejné investice do vědy a výzkumu se v České republice každoročně významně zvyšují. Pro příští rok jsem prosadil historicky nejvyšší rozpočet na vědu a také díky tomu Česká republika spolu se Slovinskem investují do této oblasti nejvíce peněz ze všech nových členských států Evropské unie. Je potřeba více motivovat především soukromý sektor ke spolupráci s veřejnými výzkumnými organizacemi a veřejný sektor zase více podpořit v oblasti aplikovaného výzkumu a inovacích. V globálním srovnání Evropa výrazně zaostává v investicích soukromého sektoru do výzkumu za státy jako je Izrael, Jižní Korea, Japonsko nebo Spojené státy americké. V této oblasti je zřetelný ústup Evropy oproti mohutnému nástupu asijských zemí,“řekl místopředseda vlády Pavel Bělobrádek.

Mezinárodní konference tradičně organizovaná Střediskem bezpečnostní politiky Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy se konala v rámci slovenského předsednictví v Radě Evropské unie. Mezi řečníky konference bylo několik dalších zástupců české vlády, významných představitelů akademického i firemního sektoru. Diskusním příspěvkům dominovaly otázky vyšší podpory vědy a inovací, nutnosti změn systému vzdělávání pro potřeby 21. století, témata příležitostí a rizik čtvrté průmyslové revoluce, větší spolupráce státu a komerčního sektoru nebo bezpečné mobility a energetické koncepce budoucnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama