MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2015 8:33:00

Setkání s bojovníkem za lidská práva

Setkání s bojovníkem za lidská práva

Během své soukromé cesty po Evropě navštívil bojovník za lidská práva a jeden z hlavních představitelů opozice v Kambodžském království Kem Sokha Českou republiku. V Praze se setkal s předsedou KDU-ČSL Pavlem Bělobrádkem.

"Osudu, jako je váš, jsme v naší zemi zažili hodně, příkladem může být bývalý prezident Václav Havel. Navíc lidská práva jsou univerzální a jejich ochrana je jedním z důležitých témat české zahraniční politiky. Velice si vážím morálně integrálních osobností, které se velkou část svého života věnovaly boji za lidská práva, přál bych si takových v politice více," řekl Pavel Bělobrádek.

Kem Sokha zavzpomínal na 80. léta minulého století, tehdy v naší zemi studoval Vysokou školu chemicko-technologickou.

"Je to moje první návštěva po třiceti letech, kdy jsem byl naposledy v tehdejším Československu a mám na tuto zem mnoho krásných vzpomínek. V Kambodži je téměř 70 % obyvatel mladších 25 let, ale společnosti chybí vzdělávací systém, dovednosti a znalosti nutné pro rozvoj plnohodnotné ekonomiky. Česko je pro nás v tomto vzorem, protože má vzdělané a kvalifikované lidi, technologie a vyspělé školství," řekl Kem Sokha.

Kem Sokha jako první zavedl svobodné fórum na úrovni vesnic, které umožnilo otevřenou diskusi o občanských a politických právech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama