MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.09.2014 16:32:17 - Mrakovic

"pak by téměř 100% sudetských Němců a Maďarů bylo v právu se odtrhnout od Československa. Majdan neobsadil část sousední země"

Opravdu to máte pomatené. To, že se občané ze Sudet volili německé strany, vůbec neznamenalo že žádají odtržení. A většina německých stran byla za Československou celistvost. Pokud si myslíte že měli právo na odtržení, jen se držíte názoru Henlaina a Hitlera. Nejsem Němec, ale neurážejte německé občany řijící u nás něčím to tak nebylo a není. Jinak ke Krymu. Možná by ste si měl objasnit co je Anexe. Jen pro příklad podle Ottova slovníku z roku 1889 je anexe legitimní, pokud je založena na výsledku předchozího referenda, kdežto pokud se děje jednostranným prohlášením anektujícího státu, je hrubým porušením suverenity státu.
A) V Československu ani v Sudetech žádné referndum neproběhlo a dopadlo by pro Německo špatně, proto se zachoval Hitler jak se zachoval. B) Nejsem si vědom, že by si RF přisvojila Krym bez souhlasu obyvatel Krymu a bez referenda, které odsouhlasila Autonomní vláda Krymu. Majdan nebyl o nějakém obsazení jakékoliv zemně, jen vedl k svržení legitimní vlády. Chápete to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.10.2014 22:47:25 - MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA
 Stačí se podívat na výsledky voleb pro Henlainovce.  takže je jasné, jak by dopadlo referendum. Určitě všechny Němce neházím do jednoho pytle. Většina jich ale evidentně pro připojení k říši byla. Zcela komolíte logiku. Naopak, říkám, že není možné, aby si národnostní menšina odhlasovala, že se odtrhne. Ani u nás, ani na Ukrajině. Důležité je současné mezinárodní právo. A územní celistvost je elementární charakteristika státu. Když si Maďaři na jižním Slovensku udělají referndum, že chtějí k Maďarsku, tak se odtrhnou? Chápete?