MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.07.2015 11:09:11 - jhain

Co naši občané?

V médiích neustále voláte po pomoci uprchlíků, ale nějak jsem nezaznamenal, že stejnou péči projevujete i o naše občany, kteří nemají rozhodně na růžích ustláno. Uprchlíkům zařizujete ubytování a další zaopatření, ale například naši občané bez domova nejsou do vašich humanitárních aktivit zahrnuty. Také mě pobavilo vaše vyjádření v ČT, že uprchlíci nemají většinou zájem o pobyt u nás. Pokud je někdo skutečně ohrožen na životě, nebude si vybírat konkrétní stát EU, kde chce složit hlavu, ale bude rád, že právě ten holý život zachránil třeba u nás.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.07.2015 11:15:20 - MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA
Pěkný den, máte asi nedostatek informací. Pro naše občany děláme mnohé,včetně bezdomovců. Uprchlíci mají o naši podporu právo,podle Ženevských konvencí a jejich odmítání je zločin proti lidskosti.Skutečně nejsme cílovou zemí. Pokud si uprchlík může vybrat, chce do ekonomicky silnějších zemí než jsme my,s velkorysejším sociálním a imigračním systémem. To by všichni zůstali v Itálii a Řecku a nechtěli jít na sever.Navíc, když tam žijí jejich komunity, popř. příbuzní.