MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.09.2013 9:37:17 - Marek Matěj

Volby 2013

Vážený pane Bělobrádku,
mezi Vašimi 6 hlavními volebními body mi chybí jakákoliv zmínka o zahraniční politice naší země. Vím, že zahraniční politikou se domácí volby nevyhrávají, ale přesto by mě zajímalo, zda existuje nějaký obsáhlejší dokument, kde ja nastíněna vize Vaší strany v oblasti zahraniční politiky. Co bych rovněž uvítal by byla reforma našeho vysokého školství, kde jako hlavní příčinu vidím její financování, které je závislé na počtu studentů! Což je přeci do očí bijící nesmysl, který náš stát dovedl k tomu, že máme stále větší množství vysokoškoláků na stálé méně kvalitních vysokých školách. Jsem relativně čerstvým absolventem 2 fakult UK a dovoluji si tvdit, že řada mých bývalých spolužáků by v dřívějších dobách měla problémy s maturitou, dnes se však honosí diplomy z vysokých škol a to mluvím o UK, a ne o řadě soukromých vysokých škol o jejichž kvalitě snad ani není třeba mluvit. S pozdravema přáním volebního úspěchu.
MM

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.10.2013 16:11:47 - MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA
Zahraniční politice je ve volebním programu KDU-ČSL věnována celá samostatná kapitola. Prioritou zůstává spolupráce v rámci EU a posilování transatlantických vztahů.

Speciální pozornost je zaměřena na otázku ochrany lidských práv, včetně pomoci křesťanům v zemích, kde jsou pronásledovanou menšinou.

Co se týká financování vysokého školství, chceme zabránit vytváření bariér v přístupu k vysokoškolskému vzdělávání. Nepodpoříme školné za studium na první vysoké škole s řádným průběhem studia.

Naopak podpoříme nástroje pro posílení kvality vysokého školství, jako je např. kritérium uplatnitelnosti absolventů.

Pro doplnění Vám zasílám odkaz na volební program KDU-ČSL, v němž naleznete odpovědi na další případné otázky: http://volby.kdu.cz/home.aspx