Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2010 10:05:37

Marcel Chládek řeší otázku silnice R6, snaží se také zařadit lounský okres mezi

Marcel Chládek řeší otázku silnice R6, snaží se také zařadit lounský okres mezi

Žatecké noviny, 13.4.2010

Jaký je Váš názor na rychlostní silnici R6 Karlovy Vary- Praha, v současné době je její dokončení hodně v nedohlednu..?

Urychlené vybudování silnice R6 považuji za stěžejní otázku pro další rozvoj obou částí mého senátního obvodu. Momentálně se staví především trasa mezi Chebem a Karlovými Vary. Pro nás je ovšem rozhodující úsek mezi Karlovými Vary a Novým Strašecím, bez jehož dokončení nemůže dojít k rozvoji regionu včetně přilákání dalších investorů, kteří by zde vytvořili nová pracovní místa. Z tohoto důvodu jsem vešel v jednání jak s příslušnými zástupci Ředitelství silnic a dálnic, tak i se samotným ministrem dopravy. Ještě předtím jsem rovněž inicioval setkání zástupců krajů a obcí, kterých se vybudování  rychlostní komunikace týká, z tohoto jednání vzešlo memorandum, v němž kraje i obce žádaly ministerstvo dopravy o urychlení prací na R6. S memorandem jsem následně seznámil ministra dopravy Gustava Slamečku. Jeho přístup k řešení dané problematiky je však, kulantně řečeno, více než laxní, proto hodlám s touto iniciativou opětovně oslovit až příštího ministra dopravy.

Myslíte, že je do budoucna možné v silách města Žatce ufinancovat nemocnici, která je v současné době ve velkých finančních problémech?

Samozřejmě by nemocnici nemělo financovat pouze město, ale i ona samotná by se měla snažit hledat další možné zdroje svého financování, například nabízet nadstandardní služby či preventivní programy pro podniky. Paradoxní je, že se nikdo nediví, když nějaké město dotuje ztrátu bazénu či zimního stadionu, ale naopak dotování nemocnice přijde řadě lidí zvláštní. Jak dopadl experiment s prodejem nemocnice do soukromých rukou je jasně vidět na příkladu z Loun.

Co říkáte na situaci kolem nemocnice v Lounech, že tam zůstala pouze léčebna dlouhodobě nemocných a co se týká prodeje polikliniky a podobně?

Na možnost tohoto konce jsem již upozorňoval více jak před rokem. Tehdy se zastupitelé za ODS plácali po ramenou, jak nemocnice pěkně funguje, a že není nic lepšího, než nemocnice v soukromých rukou. Nyní se chovají jako malé děti, které si házely se skleněnou vázou, a když se váza rozbije, tak se diví tomu, že ji nikdo jiný nezachytil. Hlavními vrhači jsou exhejtman Šulc a starosta Kerner. Mohou donekonečna vykřikovat, že za nic nemohou, a Kernerovi loajální zastupitelé mohou do novin psát „střízlivé" reakce. Jedno je jasné, za současné situace nebude nemocnice obnovena, a není pravdou, že jedinou možnou cestou byl její prodej. Mohla být pronajata, tak jako je to v některých jiných městech, a v případě nefunkčnosti mohla být dána pronájemci výpověď. Je zcela evidentní, že experimenty ODS ve zdravotnictví se neosvědčily, a nejedná se jen o prodej nemocnic, ale i o zavedení nesmyslných poplatků.

Jakými jinými regionálními otázkami jste se zabýval v posledním roce?

Kromě již zmiňované rychlostní silnice R6 jsem také řešil se zástupci Ředitelství silnic a dálnic problémy s vybudováním obchvatu Postoloprt. Také jsem rád, že se podařilo udržet Dětskou psychiatrickou léčebnu v Lounech. Když jsem byl ředitelkou léčebny před necelým rokem požádán o pomoc, bylo již téměř definitivně rozhodnuto o přesunu léčebny do západních či jižních Čech. Těší mě, že jak Rada Ústeckého kraje, tak i paní ministryně zdravotnictví, vyslyšely mou žádost a oba subjekty přistoupily k řešení problému racionálně. Momentálně se snažím vyjednat zařazení okresu Louny mezi takzvané evropské suché oblasti, které budou mít nárok na podporu z prostředků EU.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama