ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.05.2015 14:38:04

Místo veřejnému zájmu slouží vláda zájmu jedné firmy a jednoho oligarchy

Místo veřejnému zájmu slouží vláda zájmu jedné firmy a jednoho oligarchy

Poslanecký klub Úsvitu podpořil hlasování o nedůvěře vládě

Poslanci Úsvitu podpořili svolání mimořádného jednání Sněmovny, během něhož se má hlasovat o nedůvěře vládě. Důvodem je skandální postup poslanců hnutí ANO, kvůli kterému prošla Sněmovnou podpora biopaliv, ze kterého těží miliardové příjmy firma Agrofert ministra financí Babiše.

Postoj klubu vyjádřil předseda Marek Černoch: "Náklady Andreje Babiše na vybudování hnutí ANO byly splaceny včerejším hlasováním jeho poslanců, kterým Agrofert vede účetnictví a půjčil ANO na kampaň a teď to splácí ze státního příspěvku. Divadlo, které sehrál Andrej Babiš, znamená, že za tím hlasováním skutečně něco je. Připomeňme si vývoj: jsem pro, budu proti já i ANO a nakonec je ANO pro. Včerejším hlasováním přihráli poslanci ANO svému věřiteli pět miliard korun."

"Tato vláda porušila svůj slib občanům a místo veřejnému zájmu slouží zájmu jedné firmy a jednoho oligarchy. Je třeba vyslat jasný signál občanům i civilizovanému světu, že Parlament je i nadále ohniskem demokracie a že takové věci u nás netolerujeme," uzavřel předseda Černoch. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama