ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2015 21:57:00

Řešení exekucí považuji za jednu ze svých priorit

Řešení exekucí považuji za jednu ze svých priorit

Jsem moc rád, že práce pracovní skupiny, která již několik měsíců intenzivně řeší problematiku českých exekucí a které jsem členem, přinesla své ovoce.

Podařilo se nám pohnout s ledy a dosáhnout doslova revolučních změn, o kterých se dříve jen mluvilo.

Jednou z novinek je, že pokud manželé upravili svůj majetkový vztah pomocí smlouvy, exekutor z toho bude muset automaticky vycházet a zohlednit to. Na společném účtu bude muset nechat polovinu peněz pro nezadluženého z manželů. Ten bude následně vyzván k tomu, že si bude moci peníze vybrat. Suma by se měla rovnat minimálně dvojnásobku životního minima. Zadlužený manžel bude moci disponovat jen s polovinou zůstatku, který na účtu v ten okamžik bude.

Poslanecká sněmovna dnes schválila i seznam předmětů, které exekutor nesmí zabavit. Jedná se například o postel, ledničku, kuchyňskou linku a dětské hračky. K vyrovnání dluhu nesmí sloužit ani penzijní připojištění. Dlužníkovi nově nebude být moci prodána ani střecha nad hlavou, a to při dluhu do 50 000 Kč.

Exekuce denně zasahují do života milionům českých občanů a já považuji řešení této problematiky za jednu ze svých priorit. Tyto pozitivní výsledky naší práce mě velmi těší. Za zlepšení současného stavu však budu bojovat i nadále.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout