Bc. Martin Půta

  • SLK
  • Liberecký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2015 17:44:00

Klasika je klasika

Klasika je klasika

Šestnáct druhů piv navařených ve vratislavickém pivovaru Konrad mohli o uplynulém víkendu ochutnat návštěvníci tradičních slavností.

 I když počasí příliš venkovním oslavám nenahrávalo a i proto přišlo o něco méně lidí, než v minulosti, jsou pořadatelé spokojeni. Návštěvníci vypili na patnáct tisíc piv a sázeli především na klasiku.

Slavnosti piva si nenechal ujít ani hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který je společně se sládkem Petrem Hostašem zahájil. Samozřejmě také ochutnali pěnivý mok a shodli se na tom, že i oni dávají přednost tradici. „Všude jsou teď k dostání různá ochucená piva a speciály, jako ALE, já ale dávám jednoznačně přednost jedenáctce. Klasika je klasika,“ konstatoval Martin Půta.

Podobného názoru byly zřejmě i návštěvníci, nejvíc se totiž vypilo světlé jedenáctky. „Hodně ochutnávali lidé také ALE, vypilo se i dost Zeleného krále,“ uvedl Pavel Regner z vratislavického pivovaru, jehož zmíněné pivo ALE Bizon je držitelem ocenění Regionální potravina 2015 Libereckého kraje.

Vratislavické pivní slavnosti navštívilo přes 3,5 tisíce lidí. Hlavní hvězdou doprovodného programu byl zpěvák Vilém Čok, na jevišti vystoupili mimo jiných i kapela Sešlost, houslistky Femme2Fatale, rockoví Toxic People a další. Návštěvníci soutěžili v pití nealkoholického piva brčkem na čas, hledal se účastník z největší dálky a chlapi bojovali i o největší pivní břicho.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama