MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2017 20:38:20

Výrobní schopnosti na vlastním území mají pro stát strategický význam

Výrobní schopnosti na vlastním území mají pro stát strategický význam

Ministr obrany Martin Stropnický převzal 41 nových vozů Tatra-815.

Z rukou zástupců společnosti Tatra symbolicky převzal ministr obrany Martin Stropnický klíče od jednačtyřiceti nových vozů Tatra-815 8x8, které nahradí již dosluhující Praga V3S a přispějí tak k modernizaci Armády České republiky. Slavnostnímu okamžiku, který se odehrál v Centru zabezpečení materiálem technických služeb ve Štěpánově, přihlížela řada významných hostů, například generálmajor Jaromír Zůna, ředitel sekce podpory.

„Vzhledem k aktuální bezpečnostní situaci je důležitá podpora domácího obranného průmyslu. Výrobní schopnosti na vlastním území mají pro stát strategický význam, a to ať už v podobě vlastních státních podniků, nebo prověřených komerčních dodavatelů,“ uvedl ministr obrany Martin Stropnický při přebírání klíčů.

Vozidla, která nahradí zastaralé Pragy V3S, jsou určena k přepravě 120 mm minometu vz. 82, který je dělostřeleckou zbraní s hladkou hlavní určenou k likvidaci živé síly, palebných prostředků protivníka nebo boření lehkých krytů a okopů. Účinný dostřel činí 8000 metrů s kadencí až 20 ran za minutu. Zakázka navazuje na velkou dodávku vozidel Tatra v letech 2008-2009, kdy bylo dodáno celkem 588 vozů v osmi modifikacích a na lednovou dodávku 26 vozů T-810. Uvedené zakázky schválila vláda na podzim roku 2015.

Armáda České republiky využívá vozidla Tatra ve všech modifikacích, včetně speciálních, obrněných modelů určených pro zahraniční mise. Celkově armáda disponuje přibližně třemi tisíci vozidly T-810 a T-815 zejména pro jejich osvědčenou podvozkovou platformu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama