Mgr. Dana Váhalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.08.2017 23:09:18 - Gudrun

ČSSD se zbavuje vnitrostranické opozice

Co si myslíte o tom, že vedení ČSSD se ve své straně zbavuje tzv. "vnitrostranické opozice"? Některým známým a dobrým poslancům není vůbec dovoleno kandidovat za ČSSD, jiní sami kvůli nesouhlasu s vedením kandidovat nechtějí. Jmenuji např. S. Huml, M. Benešová, J. Tejc, J. Koskuba, V. Jandák, J. Zimola, R. Dolejš, P. Nytrová, V. Klučka, A. Rykala, M. Strnadlová, L. Toufar, Z. Kailová, J. Zavadil, M. Hašek. A co si myslíte celkově o velké roztříštěnosti a názorové nejednotnosti vysokých členů ČSSD - Od Foldyny a Humla až po např. J. Dienstbiera? Je takto myslíte strana čitelná pro voliče? A kdo z tzv. triumvirátu je vám názorově nejblíže a má vaši největší podporu - Sobotka, Zaorálek nebo Chovanec?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.08.2017 16:21:29 - Mgr. Dana Váhalová
 Dobrý den,

 nemyslím si, že by se ČSSD zbavovala stranické opozice.

Většina Vámi uvedených poslanců  buď nemá zájem znovu kandidovat,  chtějí  se  vrátit   do svých původních povolání,  nebo nebyli spokojeni s umístěním na kandidátní listině.  Důvody mohou být různé . ČSSD  je demokratická strana, kde  kandidátní listiny vždy sestavují stranické organizace a konečná podoba je odsouhlasena vnitrostranickým referendem.  Zásahy z vedení strany mají jasná pravidla a musí být odsouhlaseny příslušnými orgány ČSSD.

Diskusi, kde si  můžeme  vyměnit  názory  považuji za základ demokratické strany a nepovažuji ji   za názorovou roztříštěnost . Abychom mohli hájit    zájmy našich voličů musíme  komunikovat  s nimi i mezi sebou a pojmenovávat problémy.  

Názorově a lidsky mám nejblíže k  Lubomíru  Zaorálkovi i z důvodů, že společně dlouhá léta spolupracujeme v Moravskoslezském   kraji,  kde  kandiduji na 4. místě kandidátní listiny do Poslanecké sněmovny.