Mgr. Dana Váhalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.04.2014 14:53:48 - camel

práva Ruska

Proč jste se údajně přímo zastala zachování ruských práv v Radě Evropy? Hledí Rusko na něčí práva?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.04.2014 14:32:29 - Mgr. Dana Váhalová
Ve svém vystoupení a hlasování na Parlamentním shromáždění Rady Evropy (PS RE) jsem odsoudila připojení Krymu a Sevastopolu k Ruské federaci, jako porušení mezinárodního práva.  Následně jsem hlasovala pro rezoluci, která tyto činy Ruské federace odsuzuje a uplatňuje proti ruské delegaci oprávněné sankce ve formě pozastavení hlasovacích práv ruské delegaci na PS RE a pozastavuje její účast ve všech řídících výborech a volebních pozorovatelských misích do konce roku 2014.
Ve svém  vystoupení jsem  také připomněla blížící se tragické 100. výročí první světové války. Červencová krize roku 1914 je jasným příkladem toho, co se stane, když diplomacie selže . 
Situaci na Ukrajině je velmi složitá, proto je potřeba   zavádět jakékoliv další  sankce   v etapách , abychom byli schopni reagovat na nejnovější vývoj.  V našem rozhodnutí  bychom měli respektovat nezávislost , suverenitu,
hranice Ukrajiny a mezinárodní  zákony,  ale současně i  zachovat otevřenou cestu pro diplomatický dialog .