Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.09.2014 16:23:00

Kolik umíš jazyků, tolikrát jsi člověkem

Kolik umíš jazyků, tolikrát jsi člověkem

Ministr Herman zahájil nový školní rok na Základní škole Kladská na pražských Vinohradech

Ministr kultury Daniel Herman zahájil v pondělí ráno školní rok na základní škole s rozšířenou výukou jazyků, Fakultní škole Pedagogické fakulty UK v Kladské ulici na pražských Vinohradech. Tradičně se učitelský sbor a žáci školy včetně prvňáčků a jejich rodičů shromáždili před budovou školy, kde byli slavnostně přivítání ministrem Hermanem, ředitelem Vinohradského divadla, senátorem Tomášem Töpferem a vedením školy. Jako každoročně přišel zazpívat absolvent této školy Jan Vodňanský.

Ministr Herman ve své úvodní promluvě k žákům zdůraznil význam znalosti cizích jazyků. „Když se naučíte cizí jazyky, domluvíte se s lidmi z okolních zemí a budete si moci třeba přečíst nějakou knížku v originále. Kolik umíš jazyků, tolikrát jsi člověkem,“ připomenul ministr známé pravdivé rčení s poukazem na to, že škola již padesát let vyučuje němčinu jako první cizí jazyk již od první třídy.

Poté ministr Herman navštívil spolu s vedením školy a ostatními hosty prvňáčky v obou letos otevřených prvních třídách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama