Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2016 19:30:00

Neverbální divadlo se vrací k původní pravdivosti komunikace

Neverbální divadlo se vrací k původní pravdivosti komunikace

Ministr kultury Daniel Herman předal cenu Silence Speaks Louder.

Historicky prvním laureátem ocenění za celoživotní přínos nonverbálnímu divadlu se stal mezinárodně uznávaný umělec, choreograf Jiří Kylián.

Cenu, jejíž název v českém překladu zní Ticho mluví hlasitěji, předal Daniel Herman Jiřímu Kyliánovi 26. června při zahájení Mezinárodního festivalu nonverbálního divadla v pražské La Fabrice. Tento kulturní prostor vznikl propojením dvou nevyužitých továrních objektů z počátku 20. století, což mu propůjčuje industriální půvab a silný genius loci.

Foto:  Alan Pajer

Neverbální divadlo je pro mne žánrem, který se vrací k původní pravdivosti komunikace. Slova jsou vždy ohrožena dvojznačností, časnými aktualizacemi, posuny významů. Přesvědčujeme se o tom každý den. Pohyb a výraz je vždy nezpochybnitelný, neboť kotví ve fyzické skutečnosti. Pevný postoj nebo ohnutá páteř se tu z metaforiky vrací do prostor bezprostřední žité zkušenosti.

ministr kultury Daniel Herman

Druhým oceněným umělcem nonverbálního divadelního žánru byl Boris Hybner, jemuž byla cena udělena in memoriam. Za komunitu mimů ji předával Boleslav Polívka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama