Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2016 16:29:00

Občané vietnamské národnosti již tvoří neodmyslitelnou součást naší společnosti

Občané vietnamské národnosti již tvoří neodmyslitelnou součást naší společnosti

Daniel Herman tento týden přijal delegaci vietnamského ministra kultury.

Začátkem týdne, 13. června v dopoledních hodinách, přijal Daniel Herman v Nostickém paláci nově jmenovaného  ministra kultury, sportu a cestovního ruchu Vietnamu J.E. pana Nguyena Ngoc Thiena, který je na návštěvě  ČR též u příležitosti zakončení Roku vietnamské kultury v ČR.

Předmětem bilaterálního setkání bylo rozšiřování vzájemné spolupráce mezi Českem a Vietnamem v oblasti kultury, která je upravena dohodou z roku 1977. V přípravě je nová mezivládní  Dohoda o kulturní, školské a vědecké spolupráci, která by nahradila stávající dohodu.

V návaznosti na téma prohlubování vzájemné spolupráce představil ministr Herman nejvýznamnější české kulturní festivaly a významné kulturní instituce včetně těch, jichž je  Ministerstvo kultury zřizovatelem. Cestou recipročních účastí na kulturních událostech obou zemí a přímou spoluprací mezi těmito organizacemi dochází k živé kulturní výměně právě mezi samotnými aktéry.

Oba ministři si připomněli, že loni uběhlo 65 let od navázání česko-vietnamských diplomatických vztahů. Právě při této příležitosti byl v ČR zahájen  Rok vietnamské kultury, kterého se zúčastnil prezident VSR J. E. pan Truong Tan Sang.

„Rok vietnamské kultury v České republice byl důležitým momentem v kulturním dialogu mezi našimi dvěma zeměmi. České publikum se intenzivně zajímá o vietnamskou kulturu jako celek. Navazováním vztahů mezi kulturními institucemi a festivaly našich zemí se nejlépe rozvíjí spolupráce v oblasti kultury.“

Daniel Herman

Ministr kultury ČR také konstatoval, že občané vietnamské národnosti žijící u nás tvoří již neodmyslitelnou součást naší společnosti. Vietnamská kultura dostala prostor pro prezentaci českému publiku v průběhu minulého roku v rámci již zmiňovaného Roku vietnamské kultury v ČR, který přinesl desítky kulturních produkcí. Samotného zahájení se zúčastnil také vietnamský prezident Truong Tan Sang.

Po skončení bilaterálního jednání byla delegace pozvána k prohlídce obrazárny a knihovny Nostického paláce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama