Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2016 14:39:00

Pokusíme se spolu se Slovenskem o získání financí z operačních programů

Pokusíme se spolu se Slovenskem o získání financí z operačních programů

Ministři kultury Daniel Herman a Marek Maďarič včera projednali během bilaterálního jednání především přípravu společné česko-slovenské výstavy při příležitosti výročí obou zemí a jejich oslav v roce 2018.

Na straně Ministerstva kultury České republiky byl realizací výstavního projektu pověřen generální ředitel Národního muzea, příspěvkové organizace Ministerstva kultury. Po projednání věci se slovenskými partnery (Slovenským národním muzeem a Slovenskou národní galerií) a dalšími českými partnerskými institucemi (Moravským zemským muzeem, Slezským zemským muzeem a Vojenským historickým ústavem) byl připraven jak podrobnější koncept výstavního projektu, tak jeho základní rámcový rozpočet.

„Na české straně již pracuje meziresortní pracovní skupina vedená Ministerstvem kultury ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí, v rámci které se dotčené resorty pravidelně scházejí a informují se o pokrocích v přípravě oslav těchto výročí,“ sdělil ministr kultury ČR Daniel Herman. Právě dnes také pověřené instituce podepsaly společné memorandum o spolupráci na přípravě společné česko-slovenské výstavy s názvem „Česko-slovenská/ Slovensko-česká výstava 2018“.

„Během jednání jsme s panem kolegou Maďaričem také probrali možnost vytvořit stálou pracovní skupinu s cílem společné účasti při získávání finančních prostředků z operačních programů. Vítám též diskuzi o společném postupu a potřebách vytvoření vhodných finančních nástrojů pro programové období EU 2021 – 2027,“ uvedl po jednání Daniel Herman.

Obě strany prodiskutovaly možnosti spolupráce, formu a další postup v rámci výměny sbírkového fondu tzv. Francouzské sbírky Národní galerie a uspořádání výstavního projektu v prostorách Slovenskej národnej galérie v Bratislavě.

V neposlední řadě ministři kultury projednali plány ČR a SR při budovaní areálu Archeoparku Mikulčice – Kopčany.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama