Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.11.2014 0:58:38 - palot

Pane Hermane,

doslechl jsem se, že jste členem Ackermannovy nadace sudetoněmeckého landsmanšaftu. Třebaže vím, že jako bývalý fráterník jste značně otrlý, přesto – nepřipadá vám, pane, v tom případě zvláštní, že působíte jako člen české vlády? Nepovažujete to přinejmenším za střet zájmů? Ke komu jste více loajální, k Německu, nebo České republice?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.11.2014 22:18:19 - Mgr. Daniel Herman
 

Vážený pane, musím poněkud poopravit vaše informace, jsem předsedou českého Sdružení Ackermann Gemeinde. Pokud by vás zajímala činnost tohoto sdružení, najdete vše včetně stanov na internetových stránkách. Pronpřípadné zájemce cituji: "Účelem SAG je přispívat ke konstruktivnímu utváření budoucnosti Evropy. Činí tak u vědomí staletí trvajících společných dějin Čechů a Němců. Proto se svojí prací zasazuje o uchování společného kulturního dědictví a o smíření obou národů. Při své práci vychází z křesťanských zásad. Podstatným úkolem organizace je také sociální a charitativní činnost jako jeden ze základních postojů křesťana. SAG zve ke členství nejen křesťany, ale i ty občany, kteří se chtějí zasazovat o mírové soužití v Evropě." toto sdružení samozřejmě, jak název napovídá, úzce spolupracuje se spolkem Ackermann-Gemeinde e. V. ve Spolkové republice. Více zde: http://www.ackermann-gemeinde.cz

Dále se mě ptáte na některé další okolnosti, třeba že jsem působil jako duchovní, pro což jste použil jistý lidový výraz, a považujete mě proto za značně otrlého. Výraz otrlý asi není přesně na místě, protože se domnívám, že k poslání, jak duchovního, tak každého věřícího člověka má patřit, že se zajímá o potřeby druhých lidí a také o nespravedlnosti a utrpení. Pokud jsem členem a předsedou sdružení, které bylo zřízeno na základě českého zákona a v této zemi sídlí, nepovažují za přiměřenou otázku, že by snad mohl nastat nějaký střet zájmů. Proč by člověk nemohl být členem českého sdružení, které se zajímá o kulturní záležitosti mezinárodních vztahů, a to především s naším největším sousedem, a současně členem České vlády? Naopak se domnívám, že něco takového je zcela na místě. K vaší otázce, zda jsem více loajální k Německu, nebo České republice, mohu zcela jasně odpovědět, že jsem občan České republiky a ministr vlády České republiky, který dělá všechno pro prospěch této země. Domnívám se, že přátelství s ostatními národy založené na pravdě, k tomu zcela jasně patří.