Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.12.2014 17:38:39 - pater Matthew

Souloz v kostele

Zdravim, pane ministre, dost me zarazila odpoved na vas dotaz s nazvem "Kritika" stran toho, co byste delal, kdyby Vam nekdo soulozil v kostele. Pominu, ze Pussy Riot soulozili v muzeu (resp. jedna z jejich clenek) a nikoliv v kostele, tudiz dotaz nebyl fer, ale Vase odpoved me dost sokovala. Jednak, neverim, ze byste reagoval s deklarovanym stoickym klidem (ja napriklad bych si asi vzpomnel na leta, kdy jsem se venoval bojovym umenim a nejsem si uplne jisty, jestli bych to pak nebyl ja, kdo by si sel na par let sednout), ale hlavne nechapu, proc napr. souloz na namesti by mohla byt potrestana jako vytrznictvi, ohrozovani mravni vychovy atp. a pro podobne zneuctovace sakralnich prostor bychom nemeli mit zákon. Je totez jako liti praseci krve do mesity ci synagogy. To byste tez presel s domluvou? Diky za odpoved, mejte se pekne a drzte se. S pozdravem Matt, Kentucky

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.12.2014 20:57:33 - Mgr. Daniel Herman
Vážený Pater Matt,
rozumím Vaší argumentaci. Já se při řešení konfliktních situací snažím nejprve vyčerpat "mírové" a klidné prostředky. Teprve, když to nestačí, volím i prostředky ostřejší. Věřím, že na kapku medu se nachytá více vos, než na sud octa. Prozatím se mi tato strategie celoživotně vyplácí.
Samozřejmě, že je třeba dodržovat zákony dané země. Pokud je někdo porušuje, musí být připraven nést i následky.
Znovu zopakuji, že kdybych byl svědkem nevhodného chování v sakrálním nebo i profánním prostoru, upozornil bych nejprve toho, kdo se nevhodně chová na nevhodnost takového jednání. Pokud by to nepomohlo, obrátil bych se na příslušné složky, aby zjednaly nápravu.
Vše dobré do nového roku:-)