Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.07.2015 20:40:49 - Dana Svobodová

Vláda má sloužit českému lidu!

Vážený pane Hermane, dovolím si napsat svůj názor. Jste jeden z mnoha politiků na vysoké úrovni, kteří nám českým obyvatelům a vlastencům vnucují uprchlíky, kteří mohou být rizikem pro naší bezpečnost. Můžete nám vysvětlovat Vaše naučené fráze, např. o potřebě pomáhat atd. Slyšíme od vládních činitelů, že budou všichni uprchlíci prověřováni, což považuji za nesmysl! Stejně tak mně nejde do hlavy, proč najednou denně přijíždí na lodičkách cizinci, o kterých se říká, že to jsou uprchlíci. Otázka pro Vás pane Hermane: Kdo řídí plánované přijíždějící cizice odlišné kultury z různých koutů světa do Evropy, kdo rozhoduje je třídění lidí do naší země?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.07.2015 23:51:18 - Mgr. Daniel Herman
Vážená paní Svobodová,
především Vám děkuji za zájem o záležitosti, které se týkají nás všech. Prohlubující se agresivita některých fundamentalistických seskupení i současná migrační vlna, která s tím souvisí, ovlivňují život v celé Evropě, ČR nevyjímaje.I já jsem znepokojen tímto vývojem a snažím se hledat východisko. Nejsem bezpečnostním expertem, ale je zřejmé, že právě zvyšování bezpečnosti občanů je jednou z vysokých priorit, které musíme ve svých rozhodováních zohledňovat.Lidé, kteří do Evropy přicházejí z odlišných kulturních oblastí, často mnoho nevědí o hodnotách, ze kterých naše civilizace vyrůstá. Nevědí to často ani ti, kteří si v Evropě vybírají cíle pro své odporné teroristické činy. To nejdůležitější ovšem je, abychom především my sami měli jasno, co jsou hodnoty evropské, tedy i české identity, kterých se nesmíme vzdát, abychom neztratili sami sebe. Hodnotová vyprázdněnost a touha po zisku za každou cenu je vhodnou půdou pro fanatiky nejrůznější provenience. Takže spolu s posilováním bezpečnosti je třeba také propojit školu a rodinu, aby naše společnost měla dostatek silných a zakotvených lidí, schopných efektivně čelit zmíněným nástrahám a nebezpečí.