Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.04.2016 0:08:31 - mámababička

církevní restituce

Pane Hermane, jak můžete tvrdit, že komunisté okradli církev, když už od dob Josefa I./snad se nepletu/ - byl veškerý majetek církví skonfiskován, a i za 1:republiky měla církev stavby a majetek jen zapůjčen - pletu se, nebo Vy vůbec neznáte historii?
Jak si v vůbec můžete dovolit uvádět nepravdivé údaje a všechno svádět na komunisty? - Jen proto, že je to stále "in" ????
Proč máme všichni doplácet na úplně nesmyslné restituce i církvím, které před listopadem 89 neexistovaly? To Vám jako křesťanovi připadá úplně normální? I to, že tyto restituce byly schváleny 1 hlasem pravomocně odsouzeného? V jakém století to vlastně žijete? - asi v předminulém - protože jinak byste nemohl tvrdit takové nesmysly!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.04.2016 21:36:27 - Mgr. Daniel Herman
Vážená pisatelko,
máte mylné informace. Ani komunisté nezpochybňovali, že církvi majetek náleží, když jí ho v roce 1950 protiprávně zabavovali. Já historii znám, ale Vám bych naopak doporučoval doplnit si vědomosti, abychom pak mohli kvalifikovaněji diskutovat.