Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.01.2017 4:52:29 - Michal Holub

lži

Dobrý den, rád bych měl vaše přesvětšení že se nemusí me bát že budem přímat muslimy, ale znám dějiny a západ nás vždy zradil, jak to podle vás dopadne až je nebudou chtít němci, francouzy apod, prostě je bud vratí do země puvodu , nebo je rozházej do vychodního bloku EU, a víte proč ? Protože mamé vlady co jim jde jen o dotace a tema si nás koupí, Navíc jak jsem psal západ nás vždy zradil, co je dnes jiného a neříkejte mezinárodní smlouvy ty byly i před mnichovem a jak to dopadlo. M. Holub

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.01.2017 20:05:38 - Mgr. Daniel Herman

Vážený pane Holube,

situace dnes a ve 30. letech XX. století je radikálně jiná. Díky existenci EU a NATO nebyla v Evropě (s výjimkou Balkánu) 70 let válka. Za svými hranicemi máme dnes pouze spojence. Je proto velmi důležité, abychom byli plnohodnotnými, aktivními a spolehlivými členy těchto mezinárodních společenství, která jsou zárukou i naší bezpečnosti a prosperity. Prioritou naší zahraniční politiky je proto pevné členství v těchto organizacích.

Jedním z hlavních principů EU je princip solidarity. EU je společenstvím svobodných států, které přináší řadu výhod, ale i povinností. Je třeba i uprchlickou otázku koordinovat s ostatními partnery, protože jednotlivé země si izolovaně s tímto globálním problémem neporadí. Vojenská síla pak je potřebná k tomu, aby se nám společnými silami podařilo co nejdříve zastavit válku a tím i masovou uprchlickou vlnu do Evropy.