Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.12.2015 11:42:55 - Plavcová

média a kultura

Vážený pane ministře. Chtěla bych vám jednak popřát hezké Vánoce a měla bych i jednu otázku. Nemyslíte, že by ČT mohla více propagovat kulturu? Třeba upoutávky na divadelní představení místo komerčních reklam. Je spousta cestopisů, ale kultura je podle mě dost opomíjena. Taky si myslím, že by si divadla zasloužila větší finanční podporu, protože některá sotva přežívají. Plavcová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.12.2015 0:24:26 - Mgr. Daniel Herman
Vážená paní Plavcová,
především Vám děkuji za milé přání, které rád opětuji. Vám i Vašim blízkým přeji pokojné a krásné Vánoce a do nového roku jen vše nejlepší. Co se týká větší propagace kultury ze strany České televize, naprosto s Vámi souhlasím. Bylo by dobře, pokud byste zaslala takový impulz Radě ČT, které se vedení ČT odpovídá ze své činnosti. Podněty od diváků jsou cennou zpětnou vazbou, na níž bere Rada ČT zřetel.
Podpora divadel je věc složitější. Národní divadlo, které je jednou z příspěvkových organizací Ministerstva kultury ČR, nemalý příspěvek ze státního rozpočtu dostává. U ostatních divadel, jejichž zřizovateli nejsme, se snažíme pomáhat podporou konkrétních projektů. Důležitá však zde je role zřizovatele (většinou města a kraje) a samozřejmě též podíl konkrétního divadla na financování z prodeje vstupenek.