Mgr. Helena Langšádlová

  • TOP 09
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2012 16:05:36

Vyjádření poslankyně TOP 09 za Středočeský kraj

Vyjádření poslankyně TOP 09 za Středočeský kraj

Mgr. Heleny Langšádlové k převodu čtyř pražských nemocnic na hlavní město:

Pacienti ze Středočeského kraje se převzetí nemocnic Homolka, Bulovka, Thomayerova a podolské porodnice hlavním městem od státu obávat nemusejí. Pro pacienty se nic nezmění. V současnosti si již každý může sám vybrat zdravotnické zařízení, ve kterém chce být ošetřen. Nemocnicím se navíc vyplatí přijmout každého pacienta, který se na ně obrátí. Platby jsou dnes určovány v takzvaném systému DRG, který přesně popisuje diagnózy a hospitalizace a určuje náklady, resp. platby za ně. Nemocnice tak dostanou adekvátní částku za každého ošetřeného pacienta, což je změna oproti dřívějším paušálním platbám.

Pan primátor Svoboda deklaroval záměr zlepšit péči o pacienty tak, že se nemocnice budou vzájemně doplňovat v rámci holdingu. Panika, kterou vytváří někteří politici, tak není na místě. Navíc máme před sebou měsíce příprav na samotný převod. Praha má tedy prostor pro představení ucelené koncepce budoucnosti zdravotnictví v metropoli.

Mgr. Helena Langšádlová je kandidátka na hejtmanku Středočeského kraje, místopředsedkyně TOP 09 a předsedkyně středočeské organizace TOP 09
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama