Mgr. Igor Jakubčík

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2013 11:51:45

Konec iluzí. Vítěz příštích voleb musí hrát fér!

Konec iluzí. Vítěz příštích voleb musí hrát fér!

Mač, který měl už dopředu jasného vítěze. Na jedné straně tým se silou prvoligového mužstva, na druhé kopáči, kterým chyběla jednota a nadšení tolik charakteristické i pro amatérská družstva. A výsledek?

Jednoznačný: 140:7.  I tak by se dalo popsat hlasování Poslanecké sněmovny ČR o svém vlastním rozpuštění. A u sportovní terminologie, s dovolením, ještě zůstanu. Nejenže zápas skončil pro poražené debaklem, 40 hráčů navíc zbaběle opustilo hřiště, když před tím předvedlo šarádu, za kterou by se nemuseli stydět ani klauni z Moskevského státního cirkusu.

Právě těchto 40 + 7 poslanců nechtělo nové volby (sedm zákonodárců nové volby přímo odmítlo, čtyřicet se hlasování vůbec nezúčastnilo). Bránili se zuby nehty tomu, aby si občané prosadili politiky, o nichž jsou přesvědčeni, že jim pomohou z bahna a marasmu, kam je dovedla bývalá vládní koalice.

Tvrdili, že mají zajištěnou většinu 101 hlasů, i když to byla iluze.

Tvrdili, že se nepodaří schválit důležité zákony. I to byla iluze.

Tvrdili, že nové volby nic nepřinesou. To je také iluze.

Tvrdili, že za nimi stojí voliči. Věřím, že se ukáže, že i to byla iluze.

Ale co není iluze, je fakt, že nové volby jsou tím nejdemokratičtějším způsobem, jak ukázat vůli lidu. Nové volby předvedou těmto „sportovcům, kteří opustili hřiště“, že lidé velice dobře poznají, kdo je férový hráč hrající pro diváky a kdo si kope pouze sám na sebe. Právě lidé rozhodnou o výsledku dalšího velice důležitého zápasu, který se odehraje na konci října. A přesně tak to má být!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama