Mgr. Ing. Robert Kotzian, Ph.D.

Předseda hnutí Brno+
  • BPP
  • Bohunice
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.06.2010 9:59:31

Brněnská přehrada by měla být místem pro aktivní odpočinek

Brněnská přehrada by měla být místem pro aktivní odpočinek

Jednou z důležitých oblastí pro budoucnost města Brna je rozvoj rekreační, sportovní a turistické infrastruktury brněnské přehrady.

V současné době je realizován projekt revitalizace Brněnské přehrady. Bez ohledu na jeho průběh a udržitelnost je nezbytné, aby město Brno usilovalo o koncepční rozvoj celé lokality. Nejen sinice, ale i další problémy trápí Brněnskou přehradu. Rekreační, sportovní a turistická infrastruktura je v nevyhovujícím stavu.

Naší prioritou je, aby se „Prýgl“ stal vyhledávanou lokalitou pro občany města Brna všech generací, ale také pro turisty z Jihomoravského kraje i širšího okolí. Současně s revitalizací Brněnské přehrady by mělo dojít k rozvoji jejího okolí. Právě zde má město Brno značné rezervy. Rozvoj lokality Brněnské přehrady je významný pro budoucnost celého města. Pokud ODS vyhraje volby, zasadíme se o to, aby tyto nedostatky byly co nejrychleji odstraňovány. Chceme nechat zpracovat strategii koncepčního rozvoje celé lokality. Takový potenciál pro rozvoj volnočasových aktivit Brňanů všech generací a pro rozvoj turismu, jaký díky přehradě máme, je unikátní příležitostí.

Na strategii rozvoje brněnské přehrady by měla být široká shoda. V případě, že získáme důvěru občanů, chceme vyhlásit soutěž pro odbornou veřejnost, ale například i pro studenty architektury, ve které budou zájemci moci předkládat vlastní návrhy revitalizace okolí přehrady. Do rozhodování o podobě vybavenosti okolí přehrady by měla být zapojena i veřejnost.  

Informace pro návštěvníky přehrady by měly být dostupné na jednom místě. Součástí revitalizace a doplnění vybavenosti okolí přehrady by mělo být také vybudování informačního stánku v lokalitě hlavního přístaviště. Lidé by se tak například snadno a rychle dozvěděli, kde se nachází oficiální koupací místa, kde si mohou půjčit loďku, kudy vedou naučné stezky, cyklotrasy, kde jsou zajímavá místa, restaurační zařízení, kde najdou veřejná sportoviště a jiné. Brňanům by přehrada měla nabídnout co nejširší možnosti rekreačního a sportovního vyžití. „Prýgl“ musí být místem aktivního odpočinku Brňanů všech generací.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama