Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2022 4:40:00

Prostředky použijeme na modernizaci armády i na další pomoc Ukrajině

Prostředky použijeme na modernizaci armády i na další pomoc Ukrajině

ČR dostane od USA podporu ve výši 106 milionů dolarů.

Kongres Spojených států amerických schválil vojenskou podporu pro ČR ve výši 100 milionů dolarů z programu Zahraničního vojenského financování, které jsou určené pro další modernizaci Armády ČR a pro částečnou kompenzaci našich dodávek materiálu na Ukrajinu, a k tomu dalších šest milionů dolarů z Fondu pro čelení ruskému vlivu na vybudování tzv. nasaditelných týmů kybernetické ochrany, které vzniknou v rámci Armády ČR.

„Prostředky samozřejmě použijeme na modernizaci naší armády i na další pomoc Ukrajině. Dar vnímáme právě jako výraz uznání za to, jak Česko od začátku konfliktu Ukrajině pomáhá a jak zodpovědně se stavíme k bezpečnosti své a našich spojenců, a velmi si toho vážíme," řekla ministryně obrany Jana Černochová.

„USA nám pomohou chránit naše nasazené vojáky, naši techniku a zbraně před Ruskou hrozbou, ať už technickou nebo informační. Potřebujeme hardware a software, který si vezmeme do operací. Moderní armádní techniku musíme i moderně chránit, antivir na to nestačí," uvádí brigádní generál Miroslav Feix ke vzniku tzv. nasaditelných týmů kybernetické ochrany s tím, že nepůjde o centrum ve fyzickém slova smyslu, ale o software a hardware, který budou používat různé jednotky AČR.

Česká republika patří mezi největší poskytovatele vojenské pomoci Ukrajině. Od začátku konfliktu darovala vojenský materiál v hodnotě přesahující 3,8 miliardy korun. Detaily této pomoci budou z bezpečnostních důvodů zveřejněny až po skončení konfliktu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama