Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.10.2023 12:12:00

Tento tweet je stále platný, protože ty rakety byly ruské provenience

Tento tweet je stále platný, protože ty rakety byly ruské provenience

Projev na 78. schůzi Poslanecké sněmovny 12. října 2023 – odpověď na interpelaci poslance Kolovratníka k zveřejněnému tweetu po dopadu raket na polské území

 Vážená paní předsedající, milí kolegové, kolegyně.

Děkuji za tu interpelaci panu poslanci Kolovratníkovi. Ten můj tweet on tady přečetl. Já k tomu doplním následující. Byla jsem v ten den, kdy ty rakety dopadly na polské území, tak jsem byla na jednání FAC v Bruselu, pamatuju si to úplně přesně. Vystoupila jsem z letadla ve Kbelích a dostala jsem tyto informace, které mě samozřejmě chodí od zpravodajských služeb i od kolegů z Ministerstva obrany.

Nejprve jsem dostala informaci o tom dopadu té ruské rakety, že se zjišťují další podrobnosti. Následně jsem, pane kolego Kolovratníku, v 19:48 dostala informaci, že podle všeho ruské rakety opravdu dopadly na území Polska. V 19:48. Proto jsem v 21:15 napsala tento tweet. A tento tweet je stále platný, protože ty rakety opravdu byly z ruské provenience, byly vyrobeny v Rusku, takže i vlastně ty první zpravodajské služby, které monitorovaly situaci na místě a viděly, že se jedná o výrobek - jako ruskou raketu, tak zřejmě posílaly tuhle tu informaci.

Pak jsem dostala informaci o tom, že bude zasedat bezpečnostní rada státu Polska. Bezpečnostní rada státu Polska dělala nějakou tiskovou konferenci zhruba kolem deváté hodiny a ještě ve 22:51 jsem, pane kolego Kolovratníku, dostala informaci, že Poláci se pořád přiklánějí k ruské raketě, ale že USA nevylučuje ukrajinský systém S-300. Takže tolik k tomu mému tweetu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama