Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.09.2015 10:21:40 - Líba Konvalinka

Má Německo na kontroly na hranicích právo?

A máte vysvětlení, proč tak z ničeho nic otočilo a třeba údajně naše vláda se o tom dozvěděla až z médií? A myslíte si, že Německo budou následovat i další země? Měli bychom se zapojit i my? LK

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.10.2015 9:33:12 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den,

jednání paní kancléřky Merkelové bylo hrubě nezodpovědné! Často z jejích úst skloňovaná solidarita s ostatními členskými státy se ukázala jako pouhé pokrytectví. S otevřenou náručí nejdříve všechny migranty do Německa pozvala, aby vzápětí pochopila, že Německo na takový příliv nemá sílu a kapacity, a hranice uzavřela. Politický kotrmelec paní Merkelové přitížil nejen okolním státům, ale i státům na Balkánu, které v tuto chvíli čelí imigračnímu tlaku, na který jsou připraveny ještě méně než Německo. Reakce dalších zemí, které k uzavření hranic také přistoupily, je pochopitelná. A pokud by důsledkem mělo být, že by se hlavní tranzitní cesty přesunuly i na naše území, což v tuto chvíli nepředpokládám, pak bychom k tomuto opatření měli přistoupit také. Tlak, kterému bychom v tom případě mohli čelit, by byl natolik enormní, že si nelze představit jiné adekvátní řešení pro zachování naší bezpečnosti. Evropské právo v zásadě umožňuje dočasné uzavření hranic za účelem zachování veřejného pořádku, zdraví a bezpečnosti. Je ale zapotřebí zdůraznit, že takové opatření se vždy provádí na dobu nezbytně nutnou a ostatní země by o něm měly být jistě předem informovány.

Jana Černochová