Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.03.2016 14:50:47 - NEBOJimSA

teroristické útoky

Myslíte, že když skončí uprchlická krize, skoncuje se tak i s terorismem? Podle mě ne. Nemyslíte, že je tak třeba začít nějak jednat? Je evidentní, že všechny nynější postupy a rádoby řešení selhávají

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.05.2016 10:02:31 - Mgr. Jana Černochová
 


Dobrý den,

terorismus není nic, co by zde před uprchlickou krizí neexistovalo. A totéž platí i pro islamistický terorismus. Ten dle mého názoru může uprchlická krize pouze umocnit. I když se podaří tuto krizi vyřešit, nemyslím si, že by se podařilo zcela vymýtit i teroristické útoky. Přesto jistě existuje mnoho cest, jak jej eliminovat a jak mnohým útokům zabránit. To je především prací tajných služeb. My politici bychom jim k tomu měli dát patřičné kompetence a prostor, ovšem musíme při tom dbát maximálně na to, aby nedocházelo ke zbytečnému omezování svobod občanů. Vybalancovat onu hranici svoboda vs. bezpečí je nesmírně těžké. Závěrem si dovolím vyslovit myšlenku, že není zcela pravda, že by nynější postupy a řešení zcela selhávaly, neboť i v uplynulých letech bylo mnoha teroristickým útokům předejito a je dost možné, že o mnohých z nich ani nevíme.

Jana Černochová