Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.09.2015 15:30:52 - Frodo

uprchlíci

Pracuje někdo z politiků s možností, že uprchlická krize jen tak neskončí? Co když budete trvat 5, 10 let? Přijde mi, že všichni řeší přerozdělování uprchlíků, ale už se neřeší jak zamezit dalšímu přílivu uprchlíků v takové míře jako je tomu dnes. Napadá vás nějaké takové?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.10.2015 9:34:45 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den,

vaše otázky jsou zcela namístě a máte pravdu v tom, že přerozdělování přistěhovalců neřeší možné prohlubování imigrační krize a její pokračování v dalších letech, které je velmi reálné. Kvóty jsou naopak signál pro další potenciální imigranty, který říká, že Evropa si s jakýmkoliv množstvím přistěhovalců poradí. 

Všechny výzvy a návrhy, které jako ODS ve vztahu k imigrační krizi předkládáme, jsou činěny právě s ohledem na to, že si jsme vědomi toho, že se může jednat o problém, které zde bude v příštích několika letech či desetiletích. Ani evropští lídři, ale bohužel ani naše vláda nečiní kroky, které by byly řešením dlouhodobým. Přestože vláda deklaruje, že kvóty nejsou řešením, na evropské úrovni nejedná dostatečně razantním způsobem a její hlas není slyšet.

Kroků, které je třeba učinit k tomu, aby došlo k zastavení či zmírnění přílivu uprchlíků, je několik. Je třeba zřídit uprchlické tábory v zemích, odkud k nám tito lidé přicházejí nebo v oblastech, které jsou jim nejblíže. Posílit rozvojovou pomoc těmto zemím a poskytnout jim i materiální podporu. Napomoci řešení války v Sýrii a pomoci celkově stabilizovat státy Blízkého a Středního východu, ve kterých dochází k ozbrojeným konfliktům. Důsledně potírat organizované zločinecké skupiny, které parazitují na neštěstí druhých. Přísně postihovat převaděče a různé obchodníky s falešnými pasy. Důsledně vyžadovat od zemí střežících vnější Schengenské hranice, aby plnily povinnosti, které s tím souvisejí. Vhodnými diplomatickými kroky přimět ke spoluodpovědnosti a solidaritě především bohaté státy jako jsou Spojené arabské emiráty a Saudská Arábie, které jsou v blízkosti postiženého regionu a jsou součástí stejného kulturního okruhu. Ve všech těchto opatřeních však bylo bohužel zatím učiněno jen velmi málo.

Jana Černochová