Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2023 18:06:00

Hejtman se probral pět minut po dvanácté

Hejtman se probral pět minut po dvanácté

Ohlášená stávková pohotovost odborářů Karlovarské krajské nemocnice patrně velmi zaskočila hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka (STAN). Ten reaguje vyjádřením, že chápe obavy zdravotníků a tvrdí, že připravovaná opatření vlády musí být lépe ko

 „My se samozřejmě ptáme, proč hejtman nezaslal vládě připomínky k této problematice. Proč nebojoval za zdravotníky a další profese. Proč z Karlovarského kraje nezazněl hlasitý odpor k připravovanému vládnímu konsolidačnímu balíčku, říká poslankyně parlamentu a krajská zastupitelka Jana Mračková Vildumetzová (ANO), která dlouhodobě kritizuje vládní balíček a tvrdí, že se škrty nesmí dotknout mezd a benefitů pro zdravotníky, policisty, hasiče, učitele, ani dalších důležitých profesí.

Hejtman a jeho radní se totiž na připomínkování vládních škrtů, lidově řečeno, vykašlali a nyní se snaží hasit požár vznikající v krajské nemocnici. Petr Kulhánek se opět probral pět minut po dvanácté.

„Hejtman nemá být hasičem, ale prvním, kdo za kraj a jeho obyvatele bojuje. Hejtman má být vidět a slyšet hlavně v Praze na vládě, hejtman má být v pravidelném kontaktu s ministry, poslanci a senátory. Hejtman má prostě pracovat pro kraj, což se v případě Petra Kulhánka dlouhodobě neděje,“ doplňuje starosta města Chebu Jan Vrba (ANO), který věří, že zdravotníci dodrží své slovo a vyhlášení skutečné stávky zváží až v nejkrajnějším možném případě.

Problematika zdravotnictví není v Karlovarském kraji novým tématem. Opozice dlouhodobě kritizuje průběh volby generálního ředitele Karlovarské krajské nemocnice Josefa Märze i jejího představenstva. Následně se terčem silné kritiky stalo i naprosto nestandardní vyplacení půlmilionových odměn manažerům nemocnice.

„Je to stále stejná písnička. Hejtman nemá silný voličský mandát. Volby nevyhrál a ani za uskupení, za které kandidoval, nezískal nejvíce hlasů. Vládnoucí koalici sestavil pouze za cenu vzniku nových placených funkcí a benefitů, které stojí krajskou pokladnu miliony korun ročně. Opozice může tento postup pouze kritizovat, protože peníze jsou pro některé rádoby politiky nejvíc na světě,“ dodala chebská radní a krajská zastupitelka Gabriela Dostálová (ANO) s tím, že hejtman se u moci drží i díky takzvaným individuálním dotacím, které jsou často netransparentní a mnohdy jsou přiděleny i přes nesouhlasné stanovisko výboru.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama