Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.04.2024 19:05:00

Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu

 Užili jsme si výživný týden s migračním paktem, spory ve vládní koalici a polopravdami pana ministra Rakušana, který stále obhajuje neobhajitelné. Shrnu to tady, ať to máte vy (i on) před očima a už se dál nevykrucuje (i když on už ukázal, že je schopný všeho).

1) V migračním paktu je napsáno, že výjimku dostat můžeme, ale nikdo nám ji negarantuje!

2) Každý rok se bude o všem znovu a znovu hlasovat, budou se posuzovat všechna kritéria. Přijmeme? Ne? Zaplatíme? Kolik?

3) Bude o tom rozhodovat už nově sestavená komise, ve které komisařka Johanssonová, kamarádka pana Rakušana, která mu v týdnu přispěchala chabě na pomoc, nebude.

4) Aktuální výjimka se vztahuje jen na uprchlíky pod dočasnou ochranou. I na jednání na ministerstvu vnitra zaznělo v týdnu jasně: Když nebude dočasná ochrana, budeme platit!

5) Migrační pak začne platit až od poloviny roku 2026. A moje otázka je, jestli budeme mít tou dobou ukrajinské uprchlíky stále pod dočasnou ochranou?

6) To nejdůležitější závěrem. Výjimka je pouhou záminkou, odpoutáním pozornosti od faktu, že ministr Rakušan navrhnul a schválil povinnou solidaritu - tedy v podstatě kvóty!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama