Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2017 7:39:00

Necháme prověřit technický stav Císařských lázní

Necháme prověřit technický stav Císařských lázní

Rada Karlovarského kraje odsouhlasila uvolnění finančních prostředků na odborné posouzení aktuálního stavebně technického stavu Císařských lázní.

 Národní kulturní památka z konce 19. století i přes investice do opravy střechy stále chátrá. Vypracování dokumentu by mělo stát zhruba 200 tisíc korun.

I přes několik let probíhající obnovu střešního pláště z Programu záchrany architektonického dědictví dochází ke zhoršování celkového stavebně technického stavu budovy a některých uměleckořemeslných prvků.

„Je dobré, abychom věděli, jestli je tam nějaký problém. Můžeme na něj pak bezprostředně reagovat v rámci celkové rekonstrukce objektu,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Mezi vedením kraje, který je vlastníkem památky, a městem Karlovy Vary probíhá diskuse o dalším postupu v obnově Císařských lázní a o nalezení nejvhodnějšího využití objektu.

V minulém týdnu se hejtmanka Jana Vildumetzová dokonce sešla s památkáři, aby spolu prodiskutovali možnost vytvoření koncertního sálu pro symfonický orchestr. Tento záměr u nich ale narazil, protože by dle jejich slov došlo k narušení obvodového zdiva. Památkáři upřednostňují, aby budova i v budoucnu sloužila alespoň zčásti původním lázeňským účelům.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama