Mgr. Libor Michálek, MPA

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.11.2016 12:44:44

V Senátu má většina zákonodárců funkci spojenou s vysokými příplatky

V Senátu má většina zákonodárců funkci spojenou s vysokými příplatky

Senátor Michálek navrhuje omezit počet funkcí v Senátu.

V desátém volebním období bylo v Senátu zřízeno téměř 30 funkcí místopředsedů výborů. Kromě toho jsou v Senátu zvýhodněně placené funkce předsedů výborů, předsedů podvýborů, předsedů politických klubů a samozřejmě funkce ve vedení Senátu. Situace došla tak daleko, že v Senátu má většina zákonodárců nějakou funkci spojenou s vysokými příplatky.

Senátor Michálek nyní navrhuje, aby v každém z devíti senátních výborů byly maximálně 2 pozice místopředsedů výborů (dosud to byly většinou 4 místopředsedové výborů). Úspory na nákladech spojených s příplatky za vedení by tak dosáhly několika miliónů korun ročně.

„Nejde jen o úsporu nákladů. Když má většina zákonodárců nějakou funkci, z níž může být bez udání důvodů odvolána, může to vést k autocenzuře při hlasování. Dva šéfové největších klubů mohou v podstatě namalovat celou strukturu vedení Senátu a jakýkoliv nesouhlas může být po zásluze potrestán,“ dodává k návrhu senátor Michálek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama