Mgr. Miloš Malý

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.09.2015 11:11:12 - Ing. Bc. Ivan Noveský

Kolik času dáváte Němcům, než se z přátelských uprchlíků stanou nepřátelští vetřelci?

Jak dlouho, dle Vašeho názoru, vydrží vstřícnost Němců vůči ilegálním imigrantům (t.j. lidem, porušujícím německé zákony)? Jak dlouho vydrží německá ekonomika, byť s pomocí inflačně natištěných Euro, než začne mít vážné problémy? Nebude finálem celého imigračního dramatu konec Schengenu a úplně ve finále i konec Euro (mnozí Němci stále s láskou vzpomínají na DM)?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.09.2015 14:10:54 - Mgr. Miloš Malý
Zdravím Vás a přeji příjemný den.Sám jsem si položil obdobné otázky a hledal na ně logické odpovědi. Zlomový moment nastane, až začne počet imigrantů a osob jiné národnosti a vyznání dosahovat k 10% obyvatelstva Německa. Zatím je počet obyvatel Německa muslimského vyznání zejména turecké menšiny pod 2% všech obyvatel Německa. Při počtu jednoho milionu běženců to bude trvat asi 8 – 10 let. V současné době Německo sází na schopnost přijmout  bez větších ekonomických problémů přibližně 950 tis. až 1 mil. běženců. Doufá, že tím zaplní prostor na východě, kde nastal masivní exodus „východních“ Němců do původních „západních“ částí Německa. Také doufá, že podzimní počasí a přicházející zima zastaví proud běženců chtějících do Německa. Stejný problém bude s německou ekonomikou. Pokud bude Německo logicky počítat s tím, že prvně musí příchozí naučit německy, aby se na německém trhu práce uchytili, tak musí tuto masu nejméně půl roku živit a platit všechny náklady s pobytem spojené. Většinou se dá počítat s úspěšností cca 55-65%, že tito lidé pak najdou práci. Zbytek bude na podporách, tedy v péči státu na veřejné útraty. To je v nejlepším případě dalších 350 000 nezaměstnaných ročně. Za tři roky je to 1.050.000 nezaměstnaných. K tomu přičtěte současné procento nezaměstnaných a máte pro stát obrovský problém. Ten vygeneruje střety. Nezaměstnaní nově přišlí se budou bouřit, že nemají práci a vinu budou dávat vládě, že se o ně nestará, protože jsou příchozí cizinci. Nezaměstnaní původní Němci budou hledat viníka své špatné, mnohdy bezvýchodné situace. Najdou je v cizincích a své vládě, která je do země pozvala. Obě nespokojené strany najdou mluvčí a vůdce. Začnou se radikalizovat, každá strana začne bojovat za svou pravdu a dál už to známe. Navíc díky přirozeným procesům se začne razantně měnit struktura obyvatelstva. Přibude dětí příchozích tak v poměru 2:1 k etnickým Němcům ať jsem v odhadu střízlivý. To ani tak bohatý stát jako je Německo  nemůže dlouhodobě zvládnout. Zákonitě musí dojít k vážným vnitřním problémům, pokud se situace do roka nezmění a proud běženců se nezastaví. Bohužel vidina šťastného života v bohatém Německu či jiném vysněném státě v Evropě a podpora místních agitátorů již zvedla na pochod ne tisíce, ale statisíce až miliony potencionálních běženců. To žádný stát neustojí. Závěrem bych chtěl jen na okraj poznamenat, že i ti chudí a na životě ohrožení běženci nemají zájem o Česko. Buď je to tím, že jsme tak malá a neznámá zem, že o nás ani nevědí, nebo jsme na takové ekonomické úrovni, že o naši pomoc nestojí.  Toto zjištění je sice vedlejší fakt jež vyplynul z rozboru dané situace, ale pro nás a naši vlast o to smutnější. M. Malý