Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2017 12:09:29

Zeman na růžích ustláno nemá….

                    Zeman na růžích ustláno nemá….

Americký rezident Trump udělil další lekci ministru Hermanovi a křiklounům pražské kavárny.

 

    Nejenže během poslední návštěvě Číny ujistil čínského vůdce Si Ťin-pchinga, že USA respektují politiku jedné Číny, ale nezdůrazňoval ani ožehavá témata včetně tzv. lidských práv.  Navíc obchodní společnosti obou zemí podepsaly v posledních dvou dnech dohody v hodnotě více než v přepočtu 5,5 bilionu korun.

    Miloše Zemana mediální „ sláva“ mainstreamových médií při uskutečňování   zahraniční politiky teprve čeká a to v souvislosti  s jeho  návštěvou  Ruska ve dnech 21. – 24.  listopadu, při které ho doprovodí zástupci více než 120 českých firem znamenající tak největší misi  podnikatelů  za 25 let v této zemi.

    Zeman na rozdíl od „válečných jestřábů“ moc dobře ví, že nejlepším prostředkem ke zmírnění mezinárodního napětí a konfrontace jsou rozšiřující se vzájemné obchodní vztahy, nikoliv řinčení zbraní. Znovu dokazuje, že je prezidentem hájící zájmy České republiky nejen „prozápadním“ směrem, ale i k  Rusku a Číně.

    V „boji o Hrad“ a dosazení správného prezidenta nás čeká ve zbývajícím období volební kampaně zvyšující se agresivní aktivita odpůrců Kremlu a Putina,  prosazující budoucí jednoznačné směřování České republiky na Západ.

    Pohádka o „ chatrném“ zdraví prezidenta veřejnost moc nezaujala a tak dochází k opětovné aktivní činnosti „fanklubu“ červených karet. Ze stejného soudku je vyjádření Marty Kubišové o nedávném zákroku proti zvukaři, který přirovnává k praktikám z dob normalizace. Podobně vyznívá  započatá hladovka chartisty a disidenta Tomáše Hradílka na protest proti prezidentské kandidatuře Miloše Zemana. Z čistého nebe nepřišla ani výzva romských členů Rady vlády pro záležitosti romské menšiny vyzývající veřejnost, aby Zemana nepodpořila v nadcházejících prezidentských volbách.

    Na rozdíl od jiných (v některých případech) nastrčených prezidentských kandidátů s nečitelnou a problematickou minulostí, názory a postoje současné hlavy státu známe. Proto ani většině jeho příznivců nevadí prezidentovo porušování tzv. „ústavních zvyklostí“. A poukazovat na občasná peprná vyjádření a skutečné, bez servítek pojmenování věcí pravými jmény jako v případě ruské feministické punk rockové protestní skupiny Pussy Riot ?

      Každý ať si odpoví sám!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama