ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.02.2015 14:30:15 - vladislav mrákota

puč

Přijde mi, že jste jedním z hlavních iniciátorů toho, co bych nazval pučem ve straně. Mám pravdu? A co je důvodem tohoto rozštěpení? Přijde mi divné, že se tak stalo přes noc. Proč jste až na výjimky nekritizoval Okamuru otevřeně a pak jste i dle jeho slov za zády domluvili rozdělení strany. Proč?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.02.2015 16:00:14 - Mgr. Petr Adam
 Dobrý den,
nic takového se nestalo, jako místopředseda klubu musím reagovat na vzniklou situaci a ta je jaká je. Během dneška zaznělo mnoho nepravd a účelových tvrzení.
Zde je můj pohled na věc:
O tom, že se hnutí úsvit otevře veřejnosti se mluví od samého začátku, příznívcům bylo slibováno mnohé. Všetně toho, že do konce roku 2014 bude minimálně sto členů. Stalo se tak? Nestalo...
Kritika tohoto systému zaznívala nejen z mých úst mnoho měsíců a i zvolená cesta byla Tomiem prezentována na ideové konferenci, ale nic se nestalo.
Včera zasedal poslanecký klub, který měl mimo jiné bod "směřování hnutí úsvit".S příspěvkem vystoupili dva lidé Tomio a Marek. A vzhledem k dlouhé společné minulosti se klub většinou 10 hlasů z 12 přítomných rozhodl pro otevřenější cestu Marka Černocha.
Tato cesta ale neříká nic jiného než - Pokračovat s programem přímé demokracie jako stěžejním bodem, založení nové strany, která by do svého středu kooptovala jak hnutí úsvit tak i jiná sdružení, která pojí podobná témata, vytvoření kvalitního středového programu, který bude reálně splnitelný, stranu která bude národní, nikoliv však nacionalistická. A především stranu otevřenou veřejnosti, stranu se standardními stanovami a strukturami.
Současně říkám, že bylo několikrát nahlas zopakováno, že si přejeme aby Tomio jako předseda hnutí úsvit byl součástí tohoto uskupení.
Nic více nic méně. Od kdy je výsledek hlasování zásadní většiny pučem? Není... Byli jsme zvoleni za tento program a v tom pokračujeme dál, nic se nemění. Můj vděk a přátelství se nemění, a já věřím že se vrátíme ke stolu a vznikne uskupení lepší a silnější než bylo doposud.
s úctou
Petr Adam