Mgr. Petr Havlík

  • Občané
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2010 15:55:00

Dočasní správci našich daní

Dočasní správci našich daní

Dnešní vládní sestava a její přidružené partičky připomínají velké zahradnictví, v němž se to hemží různými kozly - zahradníky. Dočasní správci našich daní nám předvádějí eskapády svých dovedností.

Jen tu a tam je dožene jejich vlastní minulost, ale hlavu si tím příliš nelámou. Zítřejší noviny přebijí ty dnešní a jede se dál. Na internetové diskuse se nasadí placení imaginární diskutéři, aby se vyžehlila fasáda onoho zahradnictví.

Šéfem správní rady VZP se stal minulý týden pan Šnajdr. V ODS se mu také říkalo Dalík č. 2.  Pan bakalář je určitě dobrým znalcem farmaceutického prostředí. Detektivní agentura Bílý lev prý špehovala politiky. Inu, každý dobrý biják musí mít svou detektivní záplatku, aby se diváci nenudili. Kéž by to byla jen fikce. Za éry Topolánka šly zprostředkovatelské obchody Omnipolu pana Hávy do miliard.

Skutečným vítězem solárního boomu je „kupodivu“ společnost ČEZ. Zbývá pouze dodat, že ministrem financí je přítel šéfa Omnipolu a ministrem průmyslu nedávný šéf dozorčí rady ČEZ. Ministr sociálních věcí navrhuje škrtnout i sociální příplatek. Prý se tím ušetří až dvě miliardy. Záplava nejrůznějších zpráv se valí jako divoká řeka při povodni. Stačí si vybrat.

Jsou však i jiné a kupodivu povzbuzující. Patří mezi ně iniciativa redaktora Reflexu Jiřího X. Doležala, který navrhuje zrušení České televize. Tato „ctihodná“ instituce spotřebuje z veřejných zdrojů 20 mil. Kč denně (ročně pak přes 7 mld. Kč). Úsudek ponechám na laskavém čtenáři.

Dočasní správci našich daní, případně i koncesionářských poplatků, už vědí, jak na to. Blíži se další volby. Je třeba kapříkům nasypat další drobení do rybníku – naše hlasy. Až budeme na všechny a všechno zase nadávat, pak si vzpomeňme na svou vlastní pasivitu, naivitu a falešnou loajalitu. Kozlové z našeho zahradnictví na ně spoléhají.  A navíc, s tou dočasností to u nás bývá na dlouho.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama