Mgr. Petr Trombik

Bezpečnostní expert
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.09.2017 15:02:29

Bílí koně

Bílí koně

Mustangové na naší politické scéně

V Čechách o ně nouze není. Jejich pozice se v naší společnosti stabilizovala a už nekončívají v sudech na dně Orlíku, ale jsou třeba častými hosty v Otázkách Václava Moravce, kde mluví o tom, co nás, prosté občany bude zajímat příští týden. Pokud je za bílé koně nepovažujete, tož budiž, ale řekněte mi, prosím, proč je zazobaní pánové, oligarchové to určitě nejsou, ti jsou jen v Rusku, podporuji?

Naši občané pak o ničem jiném nemluví, něž o všem tom myšlenkovém bohatství, kterého se jim dostalo od pana Moravce a jeho oblíbenců. A všichni diváci se moc těší, jak jim ty osobnosti zlepší život, hned po volbách, i na oběd při tom často zapomenou.

Jistě, je správné, že žádné politické "vyvrhely" na Kavčí Hory nezvou. Třeba proto, že nemluví korektně, nastolují špatná témata, lidem by nechutnalo. Kdysi byli bílí koně též nekultivovaní, tak je házeli do Orlíku.

Nyní jsou už kopytníci kultivováni, drezurovaní, patří do solidních stájí. Ne všichni vsak do stájí patří, jeden nebo dva mají vlastní stáj a dostihy sleduji z klimatizovaných kabin. A sázejí. Jeden z nich, který se na sázkách finančně zmohl, chce ještě výš, chce mít superstáj.

Bílí koně už nekončí v přehradách, ale svorně hrabou například v bývalé stáji ve Valdštejsnkém paláci nebo v upravených prostorách ve Sněmovní ulici.

Teď to sice vypadá, že se navzájem koně, kteří se chystají táhnout naši statní karu, nesnášejí, koušou se a kopou. Ale počkejte, až bude po dostizích. Stádo bílých koní se nám rozběhne po zelených lukách.

Bude na ně nádherný pohled, jak na mustangy na amerických pláních. Tolik radosti, tolik svobody.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama