Mgr. Petr Trombik

Bezpečnostní expert
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2017 16:25:00

Byli Alexander Veliký a Kolumbus populisté?

Byli Alexander Veliký a Kolumbus populisté?

V říjnových volbách máme možnost změnit směr rychlovlaku směřujícího k zániku evropských národů včetně toho našeho

Obvinění protivníků z populismu je oblíbená disciplína politiků, kteří neumí řešit nic jiného, kromě svých prebend. Populismus se podle nich projevuje návrhy jednoduchých řešení, která jsou samozřejmě pro složitě uvažující a "odpovědné" profesionální politiky nepřijatelná. Oni spíše složitými řešeními připraví tisíce lidi o práci a deseti tisíce rodin o střechu nad hlavou, jako v případě OKD. A zcela "nepopulisticky" přitom odkloní miliardy, čert ví kam. Jak se to stalo, si nevzpomínají.

Proč byl Alexander Veliký populista? Ukázali mu složitý uzel, který nebylo možné rozplést. Ale komu se to povede, dobude svět. Alexandr nic nerozplétal, vzal meč a uzel rozsekl. Proto pak dobyl svět a stal se velkým. S Kolumbem to bylo podobně, tento člověk, který byl též přívržencem jednoduchých, tedy populistických řešení, postavil vejce na špičku, kvůli sázce, že to nedokáže - tím, že ho prostě na špičku narazil. A pak díky podobnému, zřejmě populistickému myšlení, objevil Ameriku.

My nechceme dobýt svět ani objevit Ameriku. Ale nic jiného, než přijít s jednoduchým řešením nám nezbývá. Nebo dojde na ještě jednodušší řešení, jak vidíme v současné Barmě (Myanmaru), kde nám to předvádí právě nositelka Nobelovy ceny míru, obdivována všemi „havlisty“ světa. Proto volte ty, kteří jsou současnými vládnoucími politiky obviňováni z populismu.

Mohou vám na rozdíl od „nepopulistických“ „tradičních“ stran nabídnout řešení, která pro vás populisticky mohou znamenat záchranu nebo, alespoň zpomalení expresu, který se pod vedením nepopulistických politiků v celé Evropě ČR nevyjímaje, nezadržitelně řítí do propasti.

Volme tedy populistické politiky, kteří tento rychlovlak směřující k zániku evropských národů obrátí směrem k jejich rozvoji a spolupráci. V říjnových volbách k tomu budeme mít jedinečnou příležitost volbou populistů prosazujících svobodu a přímou demokracii. Využijme proto této možnosti a volme SPD! Volme číslo 29!


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama