Mgr. Petr Trombik

Bezpečnostní expert
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2017 20:15:06

Pražané, dvojí lidovci a Havlův odkaz

Pražané, dvojí lidovci a Havlův odkaz

Od vítězného února k vítěznému listopadu

Pražané se svou měšťansko-intelektuální mentalitou už od konce 19 století k náboženství příliš blízko nemají. To spíš dávají přednost Volné myšlence, různým duchařinám nebo intelektuálně přepracovanému marxismu sociální demokracie a později komunistické strany. "Vítězný únor" byl především pražskou záležitostí. Tehdy se ovšem opíral o silnou dělnickou třídu a za jejíž zájmy tyto strany bojovaly.

Dělnická třída se však v Praze za 40 let velmi redukovala a tak nám v Praze zbyla pracující inteligence, jak vzdělance, především úředníky, označovali za socialismu. Změna početního poměru mezi dělnickou třídou a pracující inteligencí, ke které došlo před listopadem 1989 pak nutně vedla k poslední události, při které u nás došlo k mocenskému přeskupení. Díky inteligenci, byť ještě nepracující. "Vítězný listopad" provedlo studentstvo s pomocí postaršího maoisticko-trockistického intelektuála Petra Uhla, který věděl, jak na věc jít.

Tohoto intelektuála bychom plným právem mohli označit za "otce fejku", neboť to byl on, kdo rozšířil do světa fámu (teď se tomu musí říkat "fake"!) o mrtvém studentu, zabitém policií při demonstraci. Ve skutečnosti šlo o nemrtvého estébáka, který tam dělal figuranta.

Fáma (fake) však zvedla lid do ulic, tedy do pražských ulic, protože děti se zabíjet nesmí.

Co by teď s takovým člověkem, který by udělal totéž, co v devětaosmdesátem Petr Uhl, provedla paní Romancovová z ministerstva vnitra? Otestujte to. Prozatím však tento pán se svými mnohými příbuznými (multikulturní ombudsmanka Šabatová, je od roku 1974 jeho ženou) šíří pravdu a lásku v režii pražské kavárny. S tou pravdou je to teď asi stejné jako za "vítězného listopadu". Jak je tomu s láskou se můžete přesvědčit při každoroční Prague Pride.

Při "vítězném únoru" pražskými ulicemi pochodovali milicionáři, aby byl vybudován blahobyt pro lid. Při "vítězném listopadu" pochodovali ulicemi studenti. Aby zvítězila láska nad nenávistí a pravda nad lží.

Socialismus se bohužel vybudovat nepovedlo a bylo to jasné už po 20 letech. Myslíte si, že to druhé, tedy vítězství pravdy a lásky, se naplnilo? Co nevidět to bude 30 let, co pravda a láska zvítězila. Studenti už jsou postarší pánové a dámy, jako pan Pánek, člověk, který však je ještě stále "v tísni". Duchovní, morální, sexuální, finanční? Pracuje jako mnozí pracující inteligenti v "neziskovce", asi bezplatně.

Některým lidem "vítězný listopad" jejich tužby naplnil. Mají své definitivy na ministerstvech a ostatních úřadech, nebo v to alespoň věří. Mají své definitivy ve veřejnoprávních médiích, nebo si to alespoň myslí.

Lidé mohou chodit do divadla na Havlovy hry. Mohou se na ně dívat v televizi. Mohou sedět na Havlových lavičkách. Děti se o Havlovi mohou učit ve školách. Máme Havlovo letiště. Sny disidentů se splnily!

Vesničané a ti Pražané, kteří o Havlovi před "vítězným listopadem" neslyšeli, si mohou myslet: dobře jim tak, těm co toto všechno nyní mohou.

A mnozí, kteří o Havlovi před "vítězným listopadem" slyšeli, už o něm nic poslouchat raději nechtějí. Neviním z toho Václava Havla, ať už se reinkarnoval vlivem dalajlámy v cokoliv.

Co je však před volbami nejpozoruhodnější: Pražané zas mohou věřit, že vše bude stále lepší. Jak po "vítězném únoru". A lepší budoucnost jim budou teď zajišťovat rovnou i dvě lidové strany, které se k Havlovu odkazu opravdu upřímně hlásí. Také se obě upřímně hlásí k dalajlámovi a třeba věří i v reinkarnaci. Jsou to strany pro věřící.

Nejen v Praze, ale v celé republice máme jednak "starou dobrou" lidovou stranu (0.1), kterou v Praze vede „páter vyklouz“ Daniel Herman a nikdo netuší, co má ten člověk s lidovci společného, ale třeba jen navazuje na pátera Plojhara, na kterého už všichni zapomněli. Ten byl za socialismu celoživotní ministr, tak jako je ministrem nyní expáter Herman. Život má před sebou!

Pak je zde TOP 09, která by se s ohledem na pana Kalouska a jeho Ženíšky (na jazyk se dere dodat nevěstky) dala označit jako Lidovci 0.2. Avšak tito exlidovci mají v Praze v čele starého pána z velmi dobré staré famílie, kterému pan Kalousek slíbil větší hrad, tedy rovnou Hrad. TOP 09 má tak feudální šmrnc. I Hrad by ho jeho vlivem získal.

Starý pán udělal jako správný feudál z pytláka hajného, což se mu fakt povedlo. Tedy z pana Kalouska ministra financí. Dobrý revír, ne?

Kromě Havlova odkazu a úcty k dalajlamovi mají lidovci 0.1 a 0.2 společnou lásku a obdiv k Německu, kam rádi jezdí na jakési krajanské slety.

Něčeho se lidé jako Kalousek a Herman, musí přece držet a v případě Havla, Dalajlámy a Německa je čeho se držet. Jestli nechápete, jak tak rozmanité věci jdou dohromady, musíte číst pátera Halíka, který za to dostal dokonce jakousi cenu, z čehož jsou mnozí věřící i nevěřící tumpachoví.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama