Mgr. Petr Trombik

Bezpečnostní expert
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.08.2017 10:19:29

Schůzka ve Vídni - další příležitost mlčet

Schůzka ve Vídni - další příležitost mlčet

Setkání Macrona s odbojnými zeměmi střední Evropy je zřetelným pokusem o rozbití Visegrádu

Francouzský prezident jede do Vídně mustrovat "parazitní" země EU, které berou EU jako supermarket. Snad se ho Sobotka zeptá, jak je možné pokutovat české řidiče kamionů ve Francii za to, že berou menší platy než Francouzi, ale francouzské firmy nejsou v Čechách pokutovány za to, že platí českým dělníkům daleko méně než francouzským.

Určitě nabídne i spolehlivou obranu republiky před Ruskem, tak jako ji Francouzi garantovali Benešovi, nejdřív před Habsburkem a pak před Hitlerem.

Nejlepší je bojovat proti tomu, koho jsme v minulosti považovali za nepřítele, tak jako Beneš bránil cela dvacátá léta republiku před Habsburkem a když přišel skutečný nepřítel, Hitler, na obranu už bylo pozdě. Ted je největším nepřítelem Rusko, už od r.1989. I když tehdy to byl SSSR.

Ale určitě je ještě lepší mít při takové obraně proti sobě dvě nepřátelské divize, než jednu francouzskou spojeneckou po boku, jak pravil jeden britský generál po zkušenostech z fronty.

Snad Sobotka využije ve Vídni možnost mlčet, tak jako Hácha v Mnichově a nebude francouzského prezidenta opruzovat jako Klaus, který příležitost mlčet nevyužil. Ostatně když vidíme francouzsko-německé partnerství, Mnichov připomínat netřeba.

Je ovšem otázkou zdali se právě Vídeň nestane po zářijových volbách bruselským Waterloo.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama